A divat a páncél: Budapest kifutó II. rész


„A divat a páncél, hogy túléld a mindennapokat” – mondta Bill Cunningham, New York ikonikus street fashion fotográfusa. Budapest kifutó sorozatunk – munkássága előtt tisztelegve – bemutatja a hétköznapok figyelemre méltó „vértjeit”. Az igazi stílus mellettünk szalad át a zebrán, egy vágánnyal arrébb kapaszkodik a metrón, vagy forró teát szürcsölve élvezi az utolsó melegebb napokat egy teraszon.


Kellemes kávé illat hömpölyög a Lövőház utca forgatagában. Zajos a város, sebes léptek előzik meg a hétvége nyugalmát. Most hét ágra süt a nap, az idő mégis bolondos – pont olyan, amilyennek Henriett is tartja magát. A mintás kabátok szerelmeseként nem csupán a ruhadarabok terén kedveli a sokszínűséget, hajviseletében sem hétköznapi irányt képvisel. Henriett multimédia szakos hallgató, szerinte a zsongó város a különféle stílusok megtestesítője.

A Széll Kálmán tér felé fordulva a zebrán átsiető tömegben Bence a klasszikus eleganciát képviseli. Jogi tanulmányai mellett szeret formabontó megoldásokat kreálni az öltözködés terén. Szerinte leegyszerűsítő a divat Budapesten, kevés például az izgalmas színkombináció – emiatt is szeret különválni a tömeg által megszokott ízlésvilágtól.

Az ősz szürkébb napjaiban egy vagány rózsaszín mindig jó választás. Viktória légiutas-kísérő, de amikor itthon van, kedveli a belváros hangulatát – ettől függetlenül néha azért kevesli a kiugró, rendhagyó összeállításokat. Habár nem bonyolította túl öltözékét, az biztos, hogy kitűnik az őszi utcaképből.

Dorottyát látva már-már azt mondhatnánk, hogy a mosoly önmagában is öltöztet. Az ilyen esetekben egy letisztult kombinációnál nem is kell több. Dorottya kereskedelem és marketing szakos hallgató, mindezek mellett meglehetősen merész is: fehér kabátban egy esős délutánon! Szerinte a hétköznapokat alapdarabokkal próbálják megúszni az emberek.

// /

👉 A Budapest kifutó első részét INNEN éritek el!

Szerző: Versánszky Dalma