Zajlik a nevezés a 6. Arthungry díjra


November 13-ig várja hatodik díjára a nevezéseket az idén ötéves ArtHungry.com – hazai kreatív közösségi oldal. Ezúttal is tervezőgrafika, képgrafika és formatervezés témakörökben lehet pályamunkákat benyújtani a versenyre.


Az 6. ArtHungry Díj zsűrije az elmúlt egy év legjobb hazai alkotásait keresi az adott tematikával és kategóriákban. Fontos szempont az eredetiség, a magas szakmai hozzáértéssel elkészített kivitelezés, illetve az alkotások igényes, megfelelő prezentálása az ArtHungry.com felületén. 

A nyeremények

Az idei nevezések közül a zsűri kiválasztja a legjobbnak ítélt pályamunkát, amely megkapja a szoftver.hu-t üzemeltető Trans-Europe Zrt. és a WACOM által felajánlott fődíjat, amely nem más mint egy Wacom Cintiq 16 típusú digitális rajztábla.

A zsűri ezen felül kategóriánként három-három díjat oszt ki: a kategóriagyőztesek ezúttal is az ArtHungry arany tetraéderét kapják, valamint a Hygge Hungary Zrt. jóvoltából egy-egy Jacob Wagner által tervezett Bang & Olufsen Beoplay H2 prémium kategóriás fejhallgató tulajdonosai lesznek.

A kategóriadíjakon kívül kiosztásra kerül egy FreeDee – Printing Solutions által felajánlott 100 000 Ft értékű 3D-s nyomtatási lehetőség is.

A díjra benevezett munkák automatikusan részt vesznek a közönségszavazáson is, melynek kihirdetése – a beérkezett szavazatok alapján – szintén a hivatalos díjátadón történik meg. A legtöbb online szavazatot kapott közönségdíjas pályamű egy Jacob Wagner által tervezett Bang & Olufsen Beoplay H5 vezeték-nélküli prémium kategóriás fülhallgatót kapa Hygge Hungary Zrt. jóvoltából.

A verseny ünnepélyes díjátadója és kiállításmegnyitója 2020. december 4-én kerül megrendezésre a járványhelyzettől függően online, vagy offline formában. A kiállításhoz nyomtatott katalógusok is készülnek, melyeket a döntős és a díjazott projekteket készítő alkotók is megkapnak.

Az idei zsűri tagjai:

  • Cserkuti Dávid- Alfabéta-díjas grafikus, illusztrátor, képregényrajzoló
  • Farkas Anna (DLA) – Többszörös Red Dot és Red Dot: Grand Prix díjas, TDC, ArtHungry, Aranyrajzszög, Magyar Formatervezési Díjas és Ferenczy Noémi-díjas tervezőgrafikus
  • Farkas-Zentai Lili – Újságíró, a NeighbourART blog és online magazin alapítója, a HPEANDHYPER magazin főszerkesztője
  • Halasi Zoltán – Ferenczy Noémi-díjas, Aranyrajzszög-díjas tervezőgrafikus, tipográfus, az Art Force Design kreatív igazgatója
  • Húnfalvi András – Többszörös Red Dot Díjas, Magyar Formatervezési Díjas formatervező, a Flying Objects Design Stúdió társalapítója
  • Kaszanyi Nóra – ArtHungry Díjas, DNA Paris Design Díjas tervezőgrafikus
  • Katyi Ádám – Magyar Formatervezési Díjas, Joseph Binder Díjas betűtervező, tervezőgrafikus, a Hungarumlaut alapítója
  • Kárpáti Tibor – IBBY díjas, nemzetközi szinten foglalkoztatott illusztrátor
  • Ördögh László – Tervezőgrafikus-művész, a többszörös Red Dot Díjjal, Aranyrajzszög-díjjal, German Design Díjjal jutalmazott Graphasel Design Studio társalapítója

// /

Nevezési részletek: http://bit.ly/ah_6th_award_rules 

A díj hivatalos oldala: http://bit.ly/ah_6th_award

(forrás: sajtóközlemény)