Olyan érzés fog el minket, mintha megállt volna az idő


Ősz közepén ismét megnyíltak a Csepel Művek kapui a Kortárs Építészeti Központ szervezésében. A 240 hektárnyi (kb. egy budapesti kerület méretű) ipari komplexum több mint száz éve szolgálja ki a különböző magyar és nemzetközi ipari igényeket. Az egykori szocialista gyárváros településszerkezetét számos vállalat írta újra a rendszerváltás utáni privatizációs hullám során.


Egyszemélyes műhelyek, mamut-vállalatok, kreatív, szolgáltató- és szórakoztatóipari cégek, műtermek és kerékpárgyárak férnek meg egymás mellett a terület sajátos hangulatú világában, ahol olyan érzés fog el bennünket, mintha megállt volna az idő.

Műhelylátogatások, építészeti túra, mini kiállítás, ékszerkészítő workshop, filmvetítés is volt a KÉK programjában, a Pecha Kucha Night keretei között pedig különböző design- és urbanisztikai területek előadói prezentáltak a Csepel Művekről és az ipari területek rehabilitációjáról, sőt, még az indusztriális környezet graffiti-kultúrájáról is. A zenéről és a hangulatról a HESSZ csapata gondoskodott.

// /

Szerző: Klöpfler-Topor Tibor