Minden ruha egy történet darabja – Bemutatkozik a BOO STUDIO


Kele Ildikó és Lebó Eszter 2017-ben találkozott a MOME Fashion Show rendezvényén, az egyszeri munkakapcsolatból aztán hosszú távú együttműködés lett. Olyannyira, hogy idén indult útjára közös márkájuk, a BOO STUDIO – erről meséltek nekünk az alapítók.


Szeptemberben jelent meg az első kollekció, aminek célközönsége némiképp rendhagyónak számít a hazai palettán, hiszen a BOO kötött termékei kisgyerekeknek készülnek. A logó variációiból építkező minták takarókon, babasapkákon és sálakon jelennek meg.

„Elsősorban gyerek kiegészítőket gyártunk. Azt vettük észre, hogy a nagy márkáknál általában nagyon rossz minőségű fonalakból készülnek az ilyen termékek. Szerintünk fontos lenne, hogy a gyerekekre ne akril fonalból készült sapkákat adjanak.”

A BOO legfőbb erénye tehát a minőségben és a gondos kivitelezésben áll. Termékeiket merinói gyapjú fonalából gyártják, ami nemcsak hívogató, hanem nagyon puha anyag is, kényelmes viselet.

„Olaszországból rendeljük a fonalakat, a gyártó cég különösen nagy figyelmet fordít arra, hogy ne használjon toxikus festékanyagokat. Ez az alapanyag abszolút környezet- és emberbarát, nagyon jól szellőzik, rendkívül rugalmas, ami miatt ideális a kötéshez. Mindemellett hipoallergén, ami a gyerekruháknál fontos tényező, hiszen minden baba érzékeny bőrrel érkezik a világra.”

A kiegészítők között szerepelnek olyan darabok is, amik többfunkciósak, ilyen például a babatakaró, amit egy felnőtt akár sálként is hordhat. A termékek minősége mellett az árazásról is érdemes szót ejteni: elsősorban Magyarországon kívül, de Európán belül szeretnének terjeszkedni.

„A prémium alapanyag meghatároz egy árfekvést, amit sajnos Magyarországon nem mindenki engedhet meg magának. Itthon is van egy nagyon tudatos vásárlói réteg, aki szívesebben fektet egy drágább termékbe, amiről mondjuk tudja, hogy hosszabb ideig tart.”

Beszélgetésünk során visszatérő gondolat volt a fenntarthatóság, Eszter és Ildikó is többször hangsúlyozta, hogy olyan termékeket készítenek, amik örökölhetőek. Nemcsak tartós, kényelmes és puha kiegészítők ezek, hanem a szülők és nagyszülők leírhatatlan törődését testesítik meg, amire minden kisgyereknek szüksége van.

// /

👉 A BOO STUDIO honlapját INNEN éritek el!

Szerző: Répás Janka