Karkötő világjárvány idején – elkészült a kleen-wear fertőtlenítő eszköz


A jelenlegi egészségügyi helyzet az egész világot, beleértve a designereket is megmozgatta, hogy új megoldásokat találjanak a megváltozott hétköznapokra. Az egyébként is fontos kézi higiénia mostanában került előtérbe, a kleen-wear kézfertőtlenítő karkötő pedig erre a helyzetre reagál.


Az okosórák formáit idéző karkötőt egy háromtagú, egy formatervezőből és két mérnökből álló csapat álmodta meg azzal a céllal, hogy a kézfertőtlenítést mindenki számára gyorsan és könnyen elérhetővé tegyék.

„Nem kizárólagosan járványra terveztük. Szeretnénk, ha az emberek minden nap tudatosan figyelnének kezük tisztaságára.”

A termékfejlesztés alapkoncepciója az volt, hogy a fertőtlenítőszer mindig könnyen elérhető legyen, valamint a fertőtlenítő folyadék kinyomása egyetlen kézzel is lehetségessé váljon. Így esett a választás a karra erősíthető „tartályra”, amiből egyszerűen ki lehet pumpálni a folyadékot.

Az öntött elasztikus műanyag kényelmesen illeszkedik a csuklóra, alig érezhető viselet, pántjait patenttal lehet rögzíteni. A kézfertőtlenítő folyadék körülbelül 8-10 használatra elég, nem utolsósorban pedig több színből is lehet választani.

„Reméljük, hogy amikor ezt a terméket hordja valaki, az egy emlékeztető is számára, hogy rendszeresen tisztítsa a kezét.”

A projekt különlegessége, hogy a tervezőasztaltól egészen a gyártás előszobájáig eljutott, mindezt rohamtempóban, hiszen a karantén alatt valósult meg – a követező mérföldkő, hogy kereskedelmi forgalomban is megjelenjenek az első kleen-wear karkötők.

// /

További információ: FACEBOOK | INSTAGRAM | HONLAP

Szerző: Tarcsi Dóra