Kis sapkák, apró kezek és absztrakt színfoltok Potondi Melinda rajzain


Két évvel ezelőtt a Kisképző kollégiumának tábláján elkezdett növekedni egy szörnyecskékből álló rajzolt hadsereg. Hétről hétre egyre több figura figyelte az iskolai életet, már-már szándékosan felkeltve az ember érdeklődését: kihez tartoznak ezek a lények? Utánajártam, és így találtam rá Potondi Melindára, aki jelenleg animáció szakon tanul a MOME-n.


„Imádok házakat és alakokat rajzolni kis sapkákkal, furán pici kezekkel. Kitalálni új, nem emberi lényeket.

Illusztrációi pillanatok alatt megelevenítenek előttünk egy mesebeli képzeletvilágot, akár egy gyerekkori emlékbe, akár egy párhuzamos világba érkezünk meg. Színfoltjai helyenként absztrakt képekké formálódnak, máshol pedig határozott vonalakból állnak össze karakterei.

Mostanában azt érzem, hogy teljesen különböznek a munkáim hangulat és technika tekintetében is. Lehet, hogy csak hirtelen túl sok inger ér. Egyik nap festek egy nagyon részletes, megkomponált képet pasztellszínekkel, a másik nap meg szó szerint összevissza firkálok.”

Melinda számára nagy inspirációt jelent az alkotásban, hogy ismerősi társasága is többnyire művészeti vonalon mozog. Elmondása szerint barátai munkáin keresztül látja meg, hogy milyen sokféle módon lehet megközelíteni akár csak egy témát.

// /

👉 Melinda további rajzait Instagram-oldalán találjátok

Szerző: Veres Dóra