Új márka a porondon – Bemutatkozik a Kamay Ko!


Az év elején debütált a Müskinn egykori társalapítójának és tervezőjének, Sziládi Noéminek önálló márkája, a Kamay Ko. Az első kollekciójában hímzett pulóverekkel és szitanyomott vászon táskákkal jelentkezik a stúdió a fenntarthatóság jegyében.


A Kamay Ko filippínó nyelven annyit tesz: „az én kezem”. A kéz egy kifejező motívum, megannyi dologra enged következtetni érzésekről, gondolatokról, történetekről, élethelyzetekről. Nincs belőlük két egyforma, mint ahogy a tulajdonosaiból sem. Ez a szellemiség és szimbólum hatja át a márka egészét: a kézzel készült termékek mellett a megismételhetetlenség és a finom eltérésekben rejlő szépség is felsejlik minden egyes darabban. A márka vizuális megjelenésén túl a termékek mintáiként is újra és újra előtűnnek.

A budapesti stúdiót Sziládi Noémi indította útjára 2020-ban azzal a céllal, hogy személyre szabható, értékálló termékeket készítsen a környezettudatosság jegyében. A márka elsősorban a városi környezet színeiből és mintáiból merít ihletet. A tervezési folyamat meghatározó része a szabad asszociáció, a kis szériás termékeket rendhagyó vonalak és apró részletek jellemzik. A márka európai alapanyagok választásával, hazai gyártókkal való kivitelezéssel, és a szezonális kollekciók elutasításával támogatja a fenntarthatóságot, annak érdekében, hogy nemet mondjon a szükségtelen pazarlásra.

Az első kollekció az arculat elemeivel operál, így a már ismerőssé vált kezek és egy narancssárga pötty jelenik meg különböző pozícióban és nagyságban a felületeken, a márka könnyed, szabad stílusában. A hímzett pulóverek alapanyaga biopamut, melynek gyártását megújuló energia és fair trade körülmények jellemzik. A táskák teljesen természetes, Magyarországon előállított jutta vászonból készülnek, melyekre vízbázisú festék használatával, szitázva kerülnek a grafikai elemek.

// /

A termékek a Kamay Ko webshopjában, valamint a SISKO Studióban is megvásárolhatóak!

További képeket ITT és ITT találtok!

Fotó: Szalay Krisztina | Modellek: Rozgonyi Eszter, Daniel Echevarrías

Forrás: sajtóközlemény