“POP UP sátor” – Tervezői közös nevező az idei Sziget Fesztiválon


BenceCsalarXJH.CONCEPTw

Idén a Sziget Fesztivál művészeti zónájában Horváth Júlia a JH.CONCEPT. alapítója hét projektből gyúrt össze egyet. Az eredmény egy pop-up sátor lett, amiben különböző tervezők és alkotók munkái voltak láthatóak.

Júliát a Sziget Art Zone szellemi munícióját is szolgáltató Unicorn Factory-tól Pálosi Bogi bízta meg egy olyan helyszín létrehozásával, ahol több fiatal alkotó árulhat és tarthat workshopot a fesztivál ideje alatt.

Ő végül a “Művészet. Támogatás. Együttműködés. Siker.” címszavak égisze alatt kért fel olyan résztvevőket, akik munkáikban különböző irányokból közelítenek a “face-to-face” témafelütéshez. Face-to-face, vagyis fesztiválozók és alkotók szemtől szemben. A kezdeményezés célja elsősorban a kapcsolatteremtés volt – ennek megfelelően az egyes projektek is a találkozásokra összpontosítottak.

A fesztivál hét napja alatt hét alkotó mutatkozhatott be; így mindenkinek jutott egy nap, amikor saját workshopot is tarthatott. Horváth Júlia egy basic ruhakollekcióval készült, illetve két másik designerrel (Csalár Bencével és Valló Bertával) együttműködésben is bemutatott egy-egy kollekciót. Cikkünkben ennek a három projektnek a képeiből válogattunk.

Ficsór Zsolt saját fotóiból készített digitális printeket és géppel hímzett vászonszatyrokat; Tóth Alma építész szitázott vászonszatyrokat gyártott; Somogyi Fanni festett mintájú kendőket és digitális printeket hozott; Demeter Richárd pedig ruhakollekciójával volt jelen.

A felsorolásból jól kivehető, hogy Horváth Júlia koncepciója erősen épített arra a megközelítésre, ami a JH.CONCEPT. esetében is érvényesül: a legváratlanabb együttműködések, és a szakmák közötti határok összemosása nemcsak alkotói kihívást jelent, de olyan stratégiát is, ami közelebb hozhatja a közönséghez az egyes projekteket.

GALÉRIA

// /