Textiltörténetek és slow fashion a Design Héten – Hegedűs Zsanett anyagismereti kurzusa


Szeptember 25-én speciális anyagismereti kurzussal vár benneteket Hegedűs Zsanett az AIAIÉ márka tervezője a MOME-n. Szó esik majd többek között arról, hogy milyen történeteket rejtenek egyes textilek, és hogy miként döntsünk tudatosan a vásárlásainkkor. 

harmadik-01

Az idei év újdonságaként az AIAIÉ a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemmel közösen indítja el kezdő Material Love anyagismereti kurzusát. Hegedűs Zsanett 1995-ben alapította stúdióját, és tervezési gyakorlatában a kezdetektől fogva ötvözi a hagyományos megközelítéseket a innovatív törekvésekkel. Kizárólag a legjobb anyagokból és egyedi megrendelésre tervez; az évek során védjegyévé vált ruhadarabjainak visszafogott eleganciája és részletes kidolgozottsága.

harmadik-03Munkájába és szemléletmódjába idén nemcsak a Design Hét Nyitott Stúdióinak keretén belül nyerhettek bepillantást, de a Material Love workshopon is megtudhattok tőle műhelytitkokat. És még többet is: bevezet majd az anyagválasztás és a slow fashion világába, miközben segít kialakítani egy tudatos vásárlói megközelítést a mindennapokban.

materiallove-b

Világos rendszerbe kerül, hogy melyik anyag pontosan milyen eredetű, hogyan lehet felismeri az egyes anyagokat, és megállapítani azok összetételét. Olyan workshopra számíthattok tehát, ami mindenki számára érdekes lehet, aki designerként vagy akár csak hétköznapi vásárlóként el szeretne igazodni a textiltervezés világában.

// /

MOME MATERIAL LOVE

Regisztráció: aiaie.press@gmail.com | szeptember 25. | 14:00 | MOME Műhelyház | min. 15, max. 28 fő | részvételi díj: 12700.-forint