Pages: Murczi Evelin és Háló Veronika Róza sketchbookjai


Murczi Evelin és Háló Veronika Róza nemrég fejezték be első évüket a MOME építőművészet mesterszakán. Sketchbookokat áttekintő Pages rovatunkban most ők engednek betekintést a vázlataikba. Érdekes megfigyelni, hogy Evelinnél a fotó eszköze milyen erős szerepet játszik a tervezés során, és Róza hogyan találja meg az ihletet a mindennapi történésekben.

Evelin a féléves torinói szakmai gyakorlata alatt készítette az itt látható képeket és rajzokat. Analóg fotók és útirajz skiccek, melyek külföldi életének apró részleteit mutatják meg úgy, ahogy egy építőművész látja a várost. Épületek gazdag kidolgozottsága és azok rajzlapon továbbgondolt vázlatai jelennek meg a füzetben, amelyet Evelin mindenhová magával viszi – akárhol képes azt gazdagítani.

Róza ellenben csak akkor viszi magával a sketchbookját, ha tudja, hogy lesz alkalma rajzolni aznap. Kis notesz mindig van nála az aktuális gondolatok vázlatához, de a nagyobb füzet rendszerint otthon várja. Az alapszaktól kezdve megtalálhatók benne skiccek és tervezési feladatok gondolkodólapjai – hol írással, firkákkal vagy éppen szerkesztésekkel vegyítve.

// /

Szerző: Tóth Tekla