A hazai kisház mozgalom újabb darabja – Kabinka a Hello Woodtól


A hazánkban pár éve berobbant “tiny-house”, kisház mozgalom a tudatosabban élő és építő emberek táborát tömöríti. Egyre nagyobb számban vannak a természetközeli nyaralók és izgalmas lakhelyek szerelmesei, akik arra vágynak, hogy nyaralás közben eltűnjenek a térképről. Nekik szól a Kabinka, a Hello Wood legújabb elérhető árú, szerethető kisháza, amely használható hétvégi szálláshelyként vagy éppen privát munkaállomásként is, de azoknak a cégeknek is tökéletes, akiknek közösségi térre vagy meeting szobára van szükségük.


Egy saját hétvégi ház vagy plusz munkaállomás építése során sok kompromisszumot kell kötni, erre kínál alternatívát a Hello Wood egyszerű, de modern technológiával készülő kisszériás kabinja.

A hazai tervezésű és gyártású Kabinka azoknak szól, akik előtérbe helyezik a gazdaságosságot, az egyszerűséget és a letisztult életmódot.

A formájában a falusi építészet örökségéből merítő Kabinka négy méretben, 12 és 20 négyzetméter között rendelhető, kényelmesen elférhet benne egy teakonyha, mosdóhelyiség, kanapé és kályha. A hűthető-fűthető belső térben egész évben be tudunk rendezni egy kisebbfajta lakást. Nem feledkezhetünk meg a környezetre gyakorolt hatásról sem: Az alacsony energiafelhasználásnak és a környezetközpontúságnak köszönhetően a kisház építése környezetbarátabb, mint egy hagyományos technológiákkal és nem megújuló anyagokból épülő házé.

A termékfejlesztési folyamat következő lépése a lapraszerelhetőség megvalósítása, hogy akár a megrendelő is összerakhassa előregyártott elemekből. Az okos tervezésen túl ezt az innovatív megoldások használata teszi lehetővé, például az ipari falpanelek alkalmazása design környezetben. Bár még nálunk szokatlan a “szereld magad” megoldás egy kisház esetében, az oktatási tevékenységet is végző Hello Wood hisz abban, hogy mindenki felfedezheti régen elfelejtett érzékeit és képességeit, amikor a fára és az alkotásra fókuszál.

// /

Tervező és kivitelező: Hello Wood Kft.
Kreatív koncepció: Huszár András, Pozsár Péter, Ráday Dávid, Tóth Krisztián
Vezető tervező: Pozsár Péter
Projekt építész: Oravecz Péter

Szerző: Sajtóközlemény