Portfólió: Carlson Hanna, animáció


Carlson Hanna: Out of Order (2016)

Carlson Hanna: Out of Order (2016)

Carlson Hanna: Out of Order (2016)

Carlson Hanna: Out of Order (2016)

Carlson Hanna: Out of Order (2016)

Carlson Hanna: Out of Order (2016)

Carlson Hannát gyerekként két dolog érdekelte: a természet és a rajzolás. Az egyetemet az ELTE biológia szakán kezdte, de egy év után úgy döntött, mégis inkább a rajz irányába szeretne elindulni. Jelentkezett a MOME animáció szakára, és a természet iránti érdeklődését belefűzte tervezői munkájába.

“Az animációban azt szeretem, hogy a képen kívül tudok játszani a hanggal és a ritmussal is – így sokkal több lehetőségem van a hangulat építésre. Nagyon szeretek manuális technikákkal kísérletezni és ezeket más digitális technikákkal keverni.”

Jelenleg Out of Order című mesterszakos diplomafilmjének befejezésén dolgozik, aminek képkockáiból a nyitógalériában állítottunk össze válogatást. A 7 perces film lírai módon beszél a generációkon keresztül átadott sérülésekről. Egy szülő-gyerek kapcsolatot vizsgál, és a Hanna régi szenvedélyéhez híven több állatfaj is fontos szerepet kap benne. A film technikája vegyes: videó, báb és rajzanimáció is van benne.

Alább Hanna korábbi munkáiból láthattok válogatást: 

Kaff ID (2011)

“Az egyik BA kurzus keretében a Kecskeméti Animációs Filmfesztiválnak készíthettünk ID filmet. Én egy mikroszkopikus világot jelenítettem meg stop-motion technikával. A papír-egysejtűeket egy üveglapon át alulról világítottam meg, hogy elérjem azt a látvány, amit mikroszkópon keresztül kémlelve tapasztalunk.”

Squid (Titanic Nemzetközi filmfesztivál, ID, 2013)

A filmet eredetileg BA diplomára készítettem, de később ID filmként a Titanic filmfesztivál is felhasználta a fesztivál 20. évfordulóján. A tintahalakat kézzel készítettem, a fényeket pedig felülről vetíttettem rájuk.

Design Hét 2012, 2013

A design hétre két egymást követő évben is készítettem promóciós filmet. A 2012-es év koncepciója a slowdesign volt, és ehhez kapcsolódóan foglalkoztam az újrahasznosítás témájával. A filmben látható világot szó szerint szemétből építettem.

Vadon (munkacím)

Finnországban töltöttem fél évet Erasmus-szal és ezt a filmet ott kezdtem el készíteni az északi vadonról. Azóta szünetel, de a közel jövőben remélhetőleg befejezem.

vadon01

Carlson Hanna: Vadon

vadon02

Carlson Hanna: Vadon