design is so zugliget


designisso majusssMájus elsejével megkezdődött a szorgalmi időszak utolsó hónapja, amit a MOME-sok a zugligeti campus jelenlegi falai között tölthetnek.

A nyár folyamán a belvárosba költözik az egyetem, és az elkövetkezendő két évet ott is tölti majd a BME “Z” épületében. A Duna-parton lesz majd új kilátás, zsizsgés, torony – a MOME-val kapcsolatban folyamatosan vissza-visszatérő elefántcsont-torony utalások végre szó szerint is betalálhatnak -, lesz liftezés, városi életérzés, és minden bizonnyal lesznek egyetemek közötti együttműködések, sok kísérletezés és felfedezés.

Ezalatt az időszak alatt épül-szépül majd az új campus a Zugligeti úton. Mire 2018-ban egyetemünk polgárai visszatérnek a budai lankákra, már a megelevenedett jövő fogadja őket: új Műhelyház, Média- és Műteremház, Kreatív Innovációs Tudáspark. Egy minden ízében XXI. századi, professzionális egyetemi campus tele új kihívásokkal és lehetőségekkel. Várjuk nagyon, de annyi biztos, hogy semmi sem lesz olyan, mint amilyennek megszoktuk.

Egy nemrégiben készült felmérés szerint a legtöbbeknek magát a zugligeti campust jelenti a MOME. Ezt a helyet sok fával, réten ücsörgéssel, kantinnal,  sárga busszal, hallgatói munkákkal a folyosókon, szobrokkal a kertben, föld alatti műhelyekkel és régi kolival.

Májusi Tumblr-fejlécünkkel most egy kicsit ennek a “régi” zugligeti MOME-nak állítunk emléket.

DSC_9481_k

// /