Manage [it] Yourself – Forma


Május 24-én kedden ismét Manage [it] Yourself – a MOME design- és művészetmenedzsment szakos hallgatók estje, amelynek témája ezúttal a formatervezés. A szervezők a B-tervet, a BME-s alkotóműhelyt, a Maacraft szociális design műhelyt és a Maform Design Stúdiót hívták meg beszélgetőpartnernek.

miy01

Az eseményükre három nagyon különböző designvállalkozást invitáltak meg a szervezők és azt járják körül, hogy a közös pont – a formatervezés – a három meghívottnál milyen szerepet tölt be, mik lehetnek azok a metszéspontok, amit ezen a szerteágazó területen mindhárman kiemelnek. Beszélgetnek majd a menedzsment szerepéről a saját vállalkozásukban és körbejárják, hogyan lesz egy ötletből termék. „Vendégül látjuk a BME ipari termék- és formatervező mérnök szakos hallgatókból álló kreatív öntevékeny kört a B-terv-et. Meghívtuk a szociális design műhelyt kialakító Maacraft – The social workshop alapítóját Szalkai Dánielt, valamint beszélgető partnerünk lesz Molnár L. Péter a Maform Design Stúdiótól, mely első sorban megrendelésekre dolgozik, de saját termékek fejlesztésével is foglalkozik, mint például a Paq chair. Az est moderátora Korn Anita lesz, a MOME Design- és művészetmenedzsment szak hallgatója.” – írják a szervezők.

[ B-terv ]

Hogyan lehet létrehozni egy aktív közösségi alkotó műhelyt? Mi az a designer megőrző? Milyen lehetőségek vannak a BME-n a tervező-menedzser kapcsolatépítésre? A MOME életében szeptembertől nagy változás következik be, hiszen a Campus két évre beköltözik Budapest belvárosába a BME Z épületébe. Az egész egyetem számára kitűzött cél a két egyetem közelségének kihasználása, egymás megismerése. Ezért választották a szervezők egyik vendégünknek a B-tervet, a BME alkotóműhelyét.

[ Maacraft – the social workshop ]

Hogyan működik egy szociális design műhely? Hogy tudnak autista fiatalok és tervezők együtt dolgozni? Hogyan lett önfenntartó egy ilyen vállalkozás? A Maacraft egy szociális vállalkozás, ahol autista fiatalok designerek és egyéb alkotók segítségével állítanak elő magas minőségű termékeket. A munka és alkotás öröme mellett ez a foglalkoztatás terápiás jellegű és bevételt (sokszor az egyetlent) jelent a sérült munkavállalóknak.

[ Maform ]

Milyen megrendelések érkeznek egy formatervező stúdióhoz? Milyen munkafolyamatok vannak egy termék ötletétől az elkészüléséig? Mi az a Paq chair? A Maform design studio formát ad az innovációnak. A 2010-ben alakult design vállalkozás a legfrissebb technológiákat, legújabb tudományos eredményeket használja fel munkáiban, legyen szó saját termékekről vagy megrendelésekről. A fejlesztéseket érthetővé és kiszámíthatóvá teszik ügyfeleik számára a kutatástól a gyártásig.

[ Manage [it] Yourself ]

A Manage [it] Yourself egy tematikus rendezvénysorozat a MOME Design- és művészetmenedzsment mesterképzési szak szervezésében. A név a művészeti szféra egy aktuális folyamatára mutat rá; az eddig többnyire önmenedzselést végző hazai designerek kezdik felismerni, hogy szakemberre van szükségük a szakmai minőség és a jól szervezett, finanszírozható működés biztosítására. A designmenedzsment hallgatók az együttműködés mibenlétét szeretnék feltérképezni, kíváncsiak, hogy milyen feladatokban igénylik/igényelnék menedzser segítségét a meghívott előadók. Minden alkalommal új tematikával jelentkeznek, amely módot ad, hogy bemutassák a menedzsment lehetőségeit a design különböző területein és egy adott művészeti ágazat több eltérő gyakorlatot folytató képviselőjét hívják meg.

// /

Időpont: 2016. május 24. || 19:00

Helyszín: ELLÁTÓház, Dob utca 19.

Event: https://www.facebook.com/events/1150127355008805/?active_tab=posts

13220681_582386898594473_6243485246705579074_o