A Design Világnapját ünnepli Budapest!


 

designvilagnap2016_web_ooo

Június 29-én a világon mindenhol együtt ünneplik a nagybetűs DESIGN-t! Idén a fiatalság jövőformáló energiái kerülnek fókuszba, és az International Council of Societies of Industrial Design megújítása is rendhagyó apropót biztosít az eseménynek.

A nemzetközi szervezet nemcsak névváltoztatásával – World Design Organisation -, de a design közösségi fogalmának újabb meghatározásával is felhívta magára a figyelmet.

“A design olyan stratégiai problémamegoldó eljárás, ami újító termékek, rendszerek, szolgáltatások és élmények segítségével mozdítja elő az innovációt, a gazdasági fejlődést és egy magasabb életminőség elérését.”*

A Design Világnap Budapesten kétnapos programmal várja az érdeklődőket, ami egyben a Design Hét Budapest idei bemutatkozását is jelenti.

2016-ban a rendezvény fő témája a ‘Youth in Design’, ehhez kapcsolódik egy izgalmas kerekasztal-beszélgetés a fiatal designerek társadalmi felelősségvállalásáról és a design új, társadalomformáló megközelítéséről. Emellett részt vehetnek egy különleges gyárlátogatáson a Varinex 3D nyomtatással foglalkozó üzemében, ahol kiderül, hogyan működik egy 3D nyomató és 2016-ban mire képes a technológia. A Design Világnaphoz kapcsolódik a MOME+ programsorozat zárórendezvénye is, valamint bemutatkozik a Budapest Design Map idei kiadása és a Start Up Guide legfrissebb verziója.

 

 

// /

dhb_2015_logo_150_2Részletes program és az esemény Facebook oldala ITT található.

A rendezvény a Magyar Formatervezési Tanács, a Design Hét Budapest, a Hipavilon Magyar Szellemi Tulajdon Ügynökség Kft. és MOME+ közös szervezésében valósul meg.

Forrás: sajtóközlemény

*”Industrial Design is a strategic problem-solving process that drives innovation, builds business success and leads to a better quality of life through innovative products, systems, services and experiences.” (www.icsid.org)