Szerdán indít az ország legnagyobb kisfesztiválja!


Bánkitó Fesztivál | fotó 2016 © Szemerey Bence

Bánkitó Fesztivál | fotó 2016 © Szemerey Bence

Több mint 50 civil szervezet, több mint 100 kulturális program, több mint 30 képzőművész és szervezet, több mint 7 kortárs színházi előadás szerdától a Bánkitón. A rendezvény fókuszában idén a “határ” fogalma áll, amire így vagy úgy az összes program reflektál majd. A szervezők ígérete szerint, aki képbe akar kerülni a hazai progresszív kulturális élet összes fontos szereplőjével egy helyen, annak náluk könnyű dolga lesz!

Már csak két nap van hátra és kezdődik a nyolcadik Bánkitó Fesztivál! A kapuk szerdán 12:00-kor nyitnak, a 0. napon a Tilos, az Auróra és a BAR72 helyszínei indítják be a négy napig tartó fesztivált.

Bánkitó Fesztivál | fotó 2016 © Szemerey Bence

Bánkitó Fesztivál | fotó 2016 © Szemerey Bence

Egy kis ízelítő a Bánkitó csütörtöki programjai közül:

Érdemes lesz ellátogatni a Kisrétre, ahol mindennap gyerekprogramokkal, tudatos gazdálkodással kapcsolatos programok várnak. És persze ott a Színházi Sátor: a Nem – De hogy nem? című előadás, például, a családon belüli erőszakkal és annak szomorú aktualitásaival kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Délután kár lenne kihagyni a Mentőcsónak Egység – Menekülj okosan! MigrAction című interaktív színházi társasjátékát, ami a menekültválságot dolgozza fel, vagy a Tanközlöny szerkesztőség beszélgetését, ha meg akarjuk tudni, hogyan látják a magyar oktatás helyzetét azok, akiket legjobban érint – a diákok.

Bánkitó Fesztivál | fotó 2016 © Szemerey Bence

Bánkitó Fesztivál | fotó 2016 © Szemerey Bence

Délután a Tószínpadon Barabás Lőrinc és az iamyank live band játszanak a tóba ugrálás alá, a Színházi Sátor Victoria Hanna szürreális zenei világának ad ideiglenes otthont, majd az Északi Színpadon a Fran Palermo és Ivan & The Parazol lépnek fel. Az S*10 Lakodalmas Fóliasátorban óriási footwork bulit csap AO UZZI + SixSix és az Uffalo Steez, a BAR72 előtti tömeget pedig Soundbank és ROUTE8 közös projektje, a Lathuequex mozgatja majd át.

// /

Néhány hasznos infó a szervezőktől: 

  • Az online elővétel kedd éjfélig tart. Aki kedvezményes áron szeretne jegyet vásárolni, az eddig teheti meg.
  • Aki tud, érkezzen biciklivel Berkenyéről, Vácról, Diósjenőről vagy Magyarnándorról, hiszen a bringa nagyon megkönnyíti a fesztiválon való közlekedést is, amellett, hogy környezetbarát és kis helyet foglal.
  • Akinek még nincs szállása, az Alsópetényi Fesztiválkempinget keresse, ahol még sok-sok szabad hely van, a fesztiválról és vissza pedig egész napos ingyenes buszjárat.
  • Mindenki hozzon magával meleg ruhát éjszakára! Éjjel Bánki mikroklímának köszönhetően a hőmérséklet akár 15 fok köré is hűlhet.

forrás: sajtóközlemény