Egyedi bőrtáskák és workshop a mittersisters műhelyéből


A mittersisters márkát egy textiltervező testvérpár álmodta meg; Mitter Rozi és Mitter Viola, akiknek – először külön-külön, majd együtt is– a portfóliójában kezdetektől hangsúlyosak voltak az egyedi bőrből készült darabok. A 2015-től aktív közös műhelyükben is a bőr kapja a főszerepet. Fő profiljuk a táska, de apróbb kiegészítő darabokkal is találkozhatunk náluk. 

forrás: mittersisters.com

forrás: mittersisters.com

A brand első kollaborációja a The Studio Project, amely az idei Design Héten debütált, valamint a Mercedes-Benz Fashion Week-en is részt vettek. A projekt keretein belül megtapasztalhatjuk az egyéni alkotás örömét – ebben természetesen a Mitter testvérpár áll az érdeklődők segítségére.

© mittersisters

© mittersisters

A workshopok keretein belül mi magunk szabhatjuk ki a táskát vagy a kisebb kiegészítőket, mi választhatjuk ki az anyagokat, legyen az fényes, színes, irizáló, csillogó vagy akár szőrös. A workshop elején Viola és Rozi megmutat néhány opciót és technológiát, mint például a különböző sallangfonások, szironyozás, rojtozás, bőrmozaikok vagy domborítás. Ezekhez megtanítják a vágótechnikákat, valamit az összeállítási folyamatot.

© mittersisters

© mittersisters

© mittersisters

© mittersisters

A rövid “how-to-sew-for-dummies” bemutató után az alkotás szinte minden fázisa ránk van bízva, de persze a lányok bármiben segítenek, ha elakadnánk, hogy a kiegészítőnk végeredményben egy szuper minőségű, maradandó egyedi tárgy legyen.

A mittersisters minden hónapban tart regisztrációhoz kötött workshopokat az Astorián található műhelyükben. Tervezd meg és készíts el a saját designer táskádat! Menjetek!

// /

Mittersister.com | Facebook | INSTA

Hilt Réka írása