Egyedi esetlegesség – MAKE Design táskák


Molnár Réka 2013-ban alapította a MAKE Design brandet, mely azóta nemcsak kinőtte magát, de szebbnél szebb kollekciókkal is megörvendeztette a közönséget. Legújabb táskakölteményei pedig annyira magukkal ragadtak minket, hogy nem mehetünk el szó nélkül mellettük!

Oké, egy kicsit hazudtunk akkor, amikor azt mondtuk, Molnár Réka álmodta meg egyedül a MAKE Designt. A BKF textil szakán végzett tervező ugyanis egy volt csoporttársával, Szabó Zsanettel hozta létre az unikális márkát, azonban Zsanett hamar kiszállt a csapatból, hogy Londonban próbáljon szerencsét.

cov1

Azóta tehát Réka a brand szíve és lelke, akinek a festés és tervezőgrafika iránti szeretete látványosan összeér a táskák készítésekor. A szitatechnika segítségével elképzelt, kézzel készített eljárásra utal a brand neve, mely a DIY-jelleg esetlegességére, ugyanakkor egyediségére is utal.

Réka legújabb kollekciójában a monotípiát helyezi előtérbe a textilfestéssel szemben, vizsgálódása középpontjába pedig ismét a természetet állítja. Mi ezt azonban korántsem unjuk! Nem meglepő a fordulat, ha megfigyeljük, hogy nyári kollekciója esetében az egyes darabok mázát, azaz a gymbagek és hátizsákok zöldeskékjét is a balatoni víz színét alapul véve keverte ki…

14570595_652325101596696_6800707526480281067_ok

Ezúttal pedig a mikroszkopikus jégdarabkákra és a fák törzsére emlékeztető minták már párnahuzatokon is felbukkantak, melyekből – csakúgy, mint a táskákból – nem készül két ugyanolyan példány…

A MAKE Design táskái, nem véletlenül, egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek, és Budapesten jártunkban-keltünkben egyre több Molnár-féle kreálmányba botlunk. Ha szeretnétek Ti is megajándékozni családtagjaitokat, barátaitokat vagy akár saját magatokat egy gyönyörű hátizsákkal, legyetek résen, ugyanis a WAMP hétvégi vásárain simán beszerezhetitek a Nektek legjobban tetsző kétvállast!

GALÉRIA

// / 

Borda Réka írása