Pages: Lapok Koleszár Stella sketchbookjából


img135k

A designisso sketchbook könyvtára, a Pages egy üvegtervezés szakos hallgató, Koleszár Stella füzetével gyarapodott. A Pages sorozat a legkülönfélébb érdeklődési körökkel rendelkező hallgatók és tervezők vázlatfüzeteibe enged betekintést, ezzel egy kevésbé ismert oldalukat megmutatva.

Stella igazi sketchbooker, az hagyján, hogy mindennap rajzol, külön rituálét alakított ki ehhez a foglalatossághoz. Zene, tea és a vázlatfüzet. Számára a rajzolás sokszor egy nap feldolgozását jelenti, egyfajta terápiás foglalkozás, és közben naplóként is funkcionál. Különböző technikákat alkalmaz hangulatának megfelelően, nehezebb időszakában fedőfestéket használ, több rétegben, míg felhőtlen kedélyállapotban az akvarell festéket veszi elő.  Ezeket sokszor párosítja más minőségű anyagokkal, mint a géz, cérna, kollázs, montázs vagy filc.

Visszatérő motívumokat lelhetünk fel lapozgatva a vázlatfüzetét: női test, kezek, apró részletek. Intimitás bújik meg minden egyes lapon.  Gubancok és festékfoltok, amelyek egy belső figyelésről és közben a világ érzékeny vizsgálatáról árulkodnak. Különösen megmutatkozik ez az attitűd azon az oldalon, ahol emberi tulajdonságok és kapcsolatok tűnnek fel. Olyanok, amelyek nagyon összetettek, nehezen behatárolhatóak, ő mégis képes ezeket piktogramszerűen ábrázolni.

img007k img134k img132k img136k img139k img114k img017k

// /

Koleszár Stella BEHANCE

Lebó Eszter írása