Így alapíts bandát zenészek nélkül – A Wannabe Records


Alapítanál egy bandát, de nincs track listád? Sőt, még zenélni sem tudsz, de álmaidban jól áll a világhír? A Wannabe Records segíthet a sztárrá válásban, ugyanis kitalált zenekarod mellé még kitalált lemezborítót is készít – sőt, ha szerencséd van, még egy őrült dalszöveggel is megörvendeztetnek.

„Mary-Jane és Hank Spaghetti, a híres-hírhedt atlantai ikerpár már a hatvanas éveiket tapossák. Zenéjüket telepatic countryként definiálják – állításuk szerint képesek összerakni úgy egy slágert, hogy nem találkoznak és nem is beszélnek egymással!” – így kezdődik az ikonikus duó, a The Spaghetti Twins jellemzése új lemezük, a Satan Between Us kapcsán.

Ám mielőtt még szégyenkezni kezdenénk, amiért nem ismerjük az egyébként már a nevük alapján is gyanúsan fiktív zenekart, még időben szólunk: ők is, csakúgy, mint a Wannabe Records által kiadott The Waterhead Pussy vagy az Álomi Delfinek, csupán a képzelet szüleménye.

A lemezkiadó valójában egy Tumblrön futó projekt, mely nem létező együtteseket támogat álkazettákkal, lemezekkel, poszterekkel és a magyar underground kultúrát tekintve hiánypótló zine-ekkel.

A Wannabe Records csapata 2013-ban állt össze Egerben, az állandó hat tagot számláló művészeti tömörülés azóta pedig évente 2-3 kiállítást rendez, legutóbb többek között az OFF Biennále képzelt lemezkiadók partiján is felbukkantak, de a tavalyi Rakéta Fesztiválon is összefuthattak velük a szemfülesek.

Az alter lemezkiadó egyszer ráadásul már ki is lépett az „inegzisztencia” ködéből, ugyanis egy valódi banda, a magyar Dessert for Dinosaurs is nekik köszönheti funky albumborítóját.

A további őrületért figyeljétek Facebook– és Tumblr-oldalukat!

GALÉRIA

// /

Borda Réka írása