Derűs vibrálás és reflex íj rokonítása a Tasi márka darabjain


Nomád lőfegyver és amerikai pop art hatások szokatlan társítása köszön vissza Tasnádi Katalin egyedi tervezésű táskáin. A Tasi márka urbánus nyári hangulatával, könnyed vonalaival és üdeségével igazi színfolt a hazai divat feltörekvői között.

A tervező lendületes formákhoz, szín- és textúrakísérletekhez való vonzódása egy díszletszerű, párhuzamos valóságba lökik a darabokat. Használatuk során vidám, néhol humoros városi üdeséggel egészítik ki a hétköznapi megjelenést.

A tervezés során a magyar hagyományokhoz köthető, nomád reflex íjat választotta inspirációs forrásnak. A tárgy formáit, íveit és összeállítási technikáját vette alapul. A nagy kézitáska bőr és fa részeit olyan kötözéssel rögzítette egymáshoz, amelyet az íj összeállításánál is alkalmaztak. A kapszula kollekció kézitáskából és clutchból áll. A kézitáska fa fogója is az inspirációs tárgy eredeti markolatát idézi meg.

Anyaghasználatban hű maradt a tradicionális íj külsejéhez. A marhabőr visszájával és a fa használatával egy hagyományos külsőt kapnánk, mindezt azonban vibráló türkizkék színű kecskebőrrel dobja fel a tervező, felkiáltójelet téve az egyes darabok mellé – egy csapásra modern átiratát adva, és kiszakítva azokat eredeti kontextusukból. A clutch esetében a tervező türkiz bőrre redukálja az anyagot, és teret enged ezzel a markáns formai hatásnak.

// /

Tasnádi Katalin Lili 2015-ben végzett a MOME-n textiltervező szakon. Tasi névvel létrehozta saját márkáját (www.facebook.com/tasitaska) és egyedi táskákat gyárt időtálló darabokra vágyó ügyfeleinek. A tervezés során nagy figyelmet fordít a környezettudatosságra. Hulladékminimalizálással és természetes anyagokkal olyan darabokat hoz létre, amelyek hosszantartó kiegészítőkként szolgálnak, és ötvözik a felhasználhatóságot és a designt.

Divatfotó: Nagy Marcell
Tárgyfotó: Zátonyi Márton
Modell: Szécsényi Ági
Stylist: Tasnádi Katalin Lili
MUA: Fogl Noémi
Set design: Tasnádi Zsófi
Konzulens: Bráda Judit
Táskák: Tasi

TASI INSTAGRAM

Cseh Anna írása