Csinálnál szabadtéri mozit egy óriásplakátból? – VÁROSI RECYCLING Workshop


A Hello Wood szervezésében megrendezésre kerülő Városi Recycling Workshop és Konferencia április 25-28. között azokat szólítja meg, akik nem félnek hozzányúlni a köztérhez.

Az esemény keretein belül a résztvevők találkozhatnak és együtt dolgozhatnak majd Bach Péterrel, valamint a Hello Wood, az Ivócsap Projekt, az Újirány Tájépítész, és a Téreltérítés Munkacsoport tervezőivel, akik a témához kapcsolódó munkásságuk bemutatásán túl mentorként is közreműködnek a workshopon.

A program egyik szervezője, Zétényi Zsófi szerint a workshop azért is érint megkerülhetetlen témákat, mert hamarosan az egész városfejlesztési szféra átalakul. A városok és a városi lakosság előrelátható drasztikus növekedésén túl éppen ebben látja a városi hálózatok újrahasznosításának a jelentőségét. Ezen a területen is meg fog jelenni a sharing economy mint új gazdasági modell, de a tervezői eszköztár kibővítésére is jó lehetőséget nyújt, ha a meglévő városi hálózatok üresjáratait próbáljuk tudatosan minél jobban kihasználni.

A program nyitónapján a mentorok városi infrastruktúra-recycling témában adnak elő, és sor kerül a  H3T Architekti építészeinek prezentációjára is. A H3T Architekti prágai építész iroda, munkásságuk az építészet szerteágazó kérdéseivel foglalkozik, amelyre a sajátságos témáik, a folyamatos önképzésük és a kézműves szaktudásuk fejlesztésén keresztül keresik a megoldásokat. Projektjeik gyakran ideiglenes létük és a meghökkentő elhelyezésük révén szolgálnak érdekes szituációkkal, amelyek új, jellemzően alternatív használatra szólító, figyelemfelhívó lehetőségeket kínálnak. (előadás időpontja: április 25., 16:00).

H3 architekti | LÉTAJÍCÍ ČERNÝ DŮM, 2016

H3 architekti | LÉTAJÍCÍ ČERNÝ DŮM, 2016

A pénteki zárónapon pedig a workshopon résztvevő csapatok elkészült alkotásaikat mutatják be, mielőtt a konferencia díszvendégének, Alfredo Brillembourgnak, az ETH svájci egyetem tanszékvezetőjének és az Urban-Think Tank nemzetközileg elismert, szociális építészettel és kísérleti urbanisztikai beavatkozásokkal foglalkozó építész iroda alapítójának előadására kerülne a sor. Az Urban-Think Tank iroda kiemelt témája a városok informális részeinek, rétegeinek átfogó infrastrukturális vizsgálata, melyről többek között azonos címmel dokumentumfilmet is készítettek. Globális projektjeik során összekötik a fejlett világot a fejlődő, kötetlen városi környezetekkel, és nagy figyelmet fordítanak a szakma új generációjának oktatására és fejlesztésére, hogy majd ők alakítsák át a XXI. század városait (előadás időpontja: április 28., 18:00).

Alfredo Brillembourg | U-TT | Fábrica de Cultura: Grotão

A programot egy nagyon érdekesnek ígérkező, a projektekre reflektáló kerekasztal-beszélgetéssel zárják majd a rendezők.

A nyitó- és zárónapok előadásai nyilvánosak, ugyanakkor limitáltak a férőhelyek, ezért érdemes előre regisztrálni.

A workshopra előzetes jelentkezés szükséges! Határidő: ÁPRILIS 20.

// /

További információk: ITT

Az esemény facebook oldala: ITT

Kontakt: info@hellowood.eu

forrás: sajtóközlemény