Hang, analóg film és Kafka metszetei a Kassák Múzeumban


A Kassák Múzeumban vasárnapig még megtekinthető Szemző Tibor zeneszerző, médiaművész >>K<< METSZETEK című audiovizuális installációja, amelynek kurátora Kőrösi Boglárka volt. A designelmélet mesterszak elsőéves hallgatója Őze Eszter korábbi elképzelései alapján segítette a projekt megvalósulását.

Bogi kommentárjaival és a designisso kameráján keresztül most közelebb kerülhetünk a több mint 10 éves kutatáson alapuló különleges kiállításhoz. Az installáció segítségével új aspektusban láthatjuk Franz Kafkát, az irodalomtörténetben gyakran igen melankolikus figuraként feltüntetett szerzőt, felfedezhetjük azokat a helyeket, ahol az író életének utolsó időszakát töltötte szerelmével és magyar származású barátjával, illetve 19 nyelven hallhatjuk A császár üzenete című 1917-es Kafka novellát. Hogy mit üzenhet nekünk a prágai születésű író, halála után közel 100 évvel?  Hogyan festenek ma azok a városok 8 mm-es technikával rögzítve, ahol a 3 szereplő életútja találkozott? Milyen egyveleget alkotnak a megidézett helyszínek és az idegen nyelvű narráció? A videóból ez is kiderül.

GALÉRIA

// / 

A kiállítás záróeseményeként a mű koncertváltozata lesz látható és hallható ma 17:00 órától. A koncert az Óbuda Napjával együttműködésben megvalósuló ingyenes esemény. 

Helyszín: Kassák Múzeum, 1033 Budapest, Fő tér 1.

Fotók: Kránicz Richárd 

A videót Kundrák Bella és Schneider Ákos készítették.