Magyar siker a világ egyik legismertebb design versenyén


A VPI Betonmanufaktúra  CROMA betonpad rendszere elnyerte  az A’ Design Award ezüst minősítését utcabútor kategóriában. Az A’ Design Award egy évente kiosztott díj, ami sokféle kategóriában jutalmazza a legjobb design-teljesítményeket szerte a világban. A tavaly már Architizer A+ díjjal is jutalmazott, illetve Blueprint Awards döntőbe jutott padcsaládot Paunoch Renáta és Varga Péter István tervezte. Munkáik a tradicionális tárgyalkotás és a legfejlettebb digitális technológiák ötvözésével készülnek. 

Az A’ Design Award a világ egyik legnagyobb és legszéleskörűbb nemzetközi design versenye. Zsűrije design szakértőkből, a sajtó képviselőiből és gyakorló designerekből áll. Ők választották ki a nagyszámú pályázóból a díjazásra érdemesnek gondolt munkákat. A CROMA padcsalád az ezüst minősítéssel a mezőny legjobb 5%-ába került.

A padrendszer nagy előnye konstrukciójából adódó sokoldalúságában rejlik. Öt alapelemből áll, amelyeket kombinálni lehet, így számos telepítési és használati módot tesznek lehetővé. A szerteágazó forma kisebb öblöket képez, amelyekben több társaság is jól megfér egymás mellett. Ugyanaz az összeállítás azonban egy nagyobb csoport számára is ideális helyet biztosít. A CROMA rendszer irányítja, felosztja a köztereket, találkozási pontokat alakítva ki rajtuk.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

A CROMA speciális, a VPI Betonmanufaktúra által kifejlesztett nagyszilárdságú finombetonból készül. Ez a beton amellett, hogy tartósan ellenáll az időjárás hatásainak, rendkívül finom felületek kialakítását teszi lehetővé, amelyeken egyedi betongrafika is elhelyezhető.

A betonpadok már megtalálhatóak a XIII. kerületi Váci Greens irodaépület parkjában, a VIII. kerületben a Pollack Mihály téren, a XIII. kerületben a Vizafogó sétányon, valamint Balatonfenyvesen is.

GALÉRIA

// / 

szöveg: Fenyvesi Kristóf | fotók: Bakonyi Zsuzsa, Paunoch Renáta, Varga Péter István | gyártó: VPI Betonmanufaktúra | tervező: Paunoch Renáta, Varga Péter István | műszaki vezető: Vajda Szabolcs

Forrás: sajtóközlemény