Kihirdették a Red Dot díj nyerteseit kommunikációs design kategóriában


Október 27-én a nemzetközi kreatív szcéna Berlinben találkozott, hogy megünnepelje a Red Dot díj: Kommunikációs Design 2017 kitüntetettjeit. Neves és feltörekvő designerek, ügynökségek igazgatói és cégek képviselői gyűltek össze a világ minden tájáról, hogy a Red Dot gáláján együtt ünnepeljenek. Az idei év legjobb kommunikációs megoldásait dicsérő ceremónia a berlini Konzerthaus épületében kapott helyet. Az izgalom az est végéig garantált volt, mivel az egyéni díjak eredményhirdetését (Red Dot: Grand Prix, Red Dot: Junior Prize) és a velük járó 10,000 eurós fődíj átadását az ünnepség végére időzítették.

Ügynökségek, tervezők és cégek a világ 50 országából 8051 projekttel neveztek a Red Dot Díj: Kommunikációs Design 2017 elismerésre, ami azt jelenti, hogy a pályázók csupán 0,8%-a kapta meg a vágyott díjat. Huszonnégy tagú szakmai zsűri választotta ki a nemzetközi verseny tizennyolc kategóriájának győzteseit. A hatvanhét nyertes alkotás kiemelkedő minőségi és kreatív tulajdonságait a Red Dot: Best of the Best kitüntetések átadásával ismerték el.

Red Dot: Grand Prix díjak

Csupán öt – kategóriánként egy – kiemelkedő munka kapta meg a Red Dot: Grand Prix díjat. A vállalati arculatok közül az „Eurovision Song Contest 2017” került ki győztesként, amiért a fogadó ország egyik vállalata, az ukrán Banda Agency and Republique felelt.

A reklámkampány kategória győztese a holland Achtung! és a Studio Kraftwerk „Hovering Art Director” humoros kampánya lett, amit az amerikai Adobe Systems szoftvercégnek készített.

A rendhagyó poszter díját a dél-koreai DAEKI & JUN Design Studio „Book Club 07 – CENTER 2 CENTER” címet viselő munkája kapta.

Az egyéni díjak kihirdetése sem maradt el: a kiállítás-design kategória legjobbja a Milánói Design Hét 2017 „S.F_Senses of the Future” című tárlata lett, ami a japán Tokujin Yoshioke Design és a dél-koreai LG kollaborációjaként jött létre.

Végül, de nem utolsó sorban a zsűri az „Earth 2050” online felületét is díjazta, amit az orosz Kaspersky Lab Possible Moscow jegyez.

Az év legjobb brandjének az Audit választották, az év ügynöksége díját pedig a thjnk kapta meg.

// / 

Untsch Kata