Pages: Lapok Schneider Anna sketchbookjából


Némi szünet után egy textiles sketchbookkal tér vissza a Pages rovatunk. Schneider Anna tavaly fejezte be BA képzését, idén pedig divat- és textiltervező szakos MA hallgatóként folytatja egyetemi tanulmányait a MOME-n. A sketchbookjába pillantva képet kaphatunk tervezési mechanizmusainak lelki és szellemi háttérfolyamatairól.

Anna számára a sketchelés leginkább a tervezés kezdetének érzelmi feldolgozására szolgál: amikor nekifog egy munkának, legelőször a hangulatot igyekszik megfogni, inspirálódik, különböző moodokat készít. Az alábbi lapok a tavalyi feladatához készültek, ahol a tervezett kollekció inspirációja a Harisnyás Pippi című mese volt.

A vegyes technikával készített lapok következetesen vezetnek végig egy textiles tervezés állomásain: a kezdeti keresgélés és hangulati kísérletezések után fokozatosan rajzolódnak ki a továbbvinni kívánt elemek, színek, formák. Anna tudatosan közelíti meg ilyen irányból a témát, saját elmondása szerint általában messziről indul, és a vizuális keresgélés eredményeit tisztázza le, hogy definiálja az egyes részleteket.

Az öltözékek létrehozásának különösen fontos állomása a makettezés, így a sketchbookban gyakoriak az anyagminták, amelyek segítenek kézzel foghatóvá tenni az alakuló projektet.

// / 

Ha kíváncsiak vagytok a többi sketchbookra is, klikk ide: PAGES!

Bakos Lilla írása