A megszűnés küszöbén áll a Fiatal Képzőművészek Stúdiója Egyesület


Papp Sándor Dávid: Helyzet II., 2017, monotípia, 50×35 cm

Tegnap este futott be hozzánk az FKSE közleménye. A főként művészekből, művészettörténészekből és kritikusokból álló szervezet a kortárs művészet szélesebb társadalmi beágyazódásáért dolgozik, és több mint ötven éve segíti tagjainak pályakezdését. Az Egyesület kapcsolatot ápol számos hazai és külföldi művészeti szervezettel Argentinától Finnországig. Az FKSE megszűnésével betölthetetlen űr keletkezne a magyar kulturális életben, és az egyik leginkább kísérletező szellemű kiállítótér zárna be a Rottenbiller utcában.   

KÖZLEMÉNY

A megszűnés küszöbén áll a Fiatal Képzőművészek Stúdiója Egyesület (FKSE). A sok évtizedes múltra visszatekintő nonprofit egyesület nem pusztán a fiatal alkotók láthatóságát mozdítja elő, hanem egy tágabb szellemi közösséget is jelent az alternatív kulturális színtér egészének. Tekintettel a független szakmai szervezetek számára egyre kedvezőtlenebbé váló kultúrpolitikai légkörre, mára mindez végveszélybe került. Az FKSE a progresszív művészeti törekvések támogatásában élen járó egyik legfontosabb független képzőművészeti szervezet, amely a magyar művészeti élet meghatározó tagjai előtt sem ismeretlen, hiszen a legtöbben itt kezdték pályafutásukat. Az egyesület megszűnése könnyen belátható módon nem csak egy szűk, kultúrával foglalkozó közegnek jelentene fájó veszteséget. Hiszen hosszú évek óta rengeteg olyan művész (ide jöhetnének híresek) karrierjét segítette, akik később széles körben lettek ismertek.

Az egyre komolyabb anyagi gondok miatt éves programban kiemelten fontos esemény a PATRON jótékonysági műtárgyvásár – idén mintegy 100 művész több mint 180 alkotása -, amely széles körben teremt lehetőséget az egyesület támogatására.

Az egyesület vezetése emellett a financiális helyzet megoldásán dolgozik, melynek részeként funkcióit bővíti és új pénzügyi források keresésével foglalkozik.

Támogatásokat, illetve felajánlásokat szívesen fogadunk.

Számlaszámunk: OTP Bank 11707024-22118442

// / 

A PATRON műtárgy-kalógusát itt érhetitek el!

Nyitókép: Papp Sándor Dávid, Helyzet II., 2017.