A 2018-as év színe pedig… az ultraibolya!


2015 barnás-bordós “marsala” színárnyalata, 2016 fagyi színei és 2017 természetközeli fűzöld “greenery” tónusa után nyilvánosságra került a következő évet meghatározó, trend-setter színárnyalat is… A Pantone a közelmúltban úgy határozott, hogy a jövő év színe az “ultra violet”, azaz ultraibolya lesz.

A kiválasztott szín a szakértők szerint a találékonyságot, az egyediséget és a látomásszerű, jövőbe mutató gondolkodásmódot szimbolizálja.

A várva-várt döntésről a Pantone a következőképpen nyilatkozott:

„A komplex és merengő ultraibolya a kozmosz rejtélyeit veti fel, az előttünk álló világot sejteti és felfedezi mindazt, amik még nem vagyunk. A hatalmas, végtelen éjszakai égbolt a lehetőségeket szimbolizálja és arra inspirál minket, hogy saját világunkon túli dolgokra vágyjunk.”

Leatrice Eiseman, a Pantone szín intézetének ügyvezető igazgatója szerint:

„Olyan korban élünk, ahol szükségünk van a leleményességre és képzeleterőre. Ez a kreatív inspiráció adja a pantone 18-3838 ultraibolya árnyalatának gerincét. A kék alapú lila szín a figyelmünket és potenciálunkat egy magasabb szintre emeli, ami az új technológiák és a nagyobb galaxisok felfedezésétől a művészeti és spirituális kifejezéséig kiterjed, vagyis ez az intuitív árnyalat megvilágítja mindazt, ami ránk vár.”

A minden évben kihirdetett Color of the Year bejelentése a divat és design világának ad stratégiai iránymutatást, így nem lesz véletlen egybeesés az, hogyha a legfontosabb lakberendezéssel és designnal foglalkozó online és offline magazinok lapjain a túlnyomó részben ez az árnyalat lesz tetten érhető 2018-ban.

// /

Untsch Kata