Pages: Tringer Bea sketchbookja


Tringer Bea kreatív gondolatainak gyűjtőhelye a sketchbookja, melyet minden tervezési feladatnál előszeretettel használ, és legutóbbi munkájánál is jól visszakövethető benne az alkotási folyamat. Vázlatfüzeteket áttekintő Pages rovatunkban ezúttal őt kértük meg, hogy mutassa be, milyen ötleteket vetett el, és melyek lettek részei a végleges tervnek. Bea pedig a rá jellemző kedves mosolygással kalauzolt el minket a kollázsai és rajzai között.

A feladatkiírás szerint a másodéves öltözéktervező szakos diákoknak egy tetszőleges kollekció darabjának rekreációját, és annak átírását kellett elkészíteniük saját inspiráció hozzáadásával. A feladat első részének kivitelezéséhez a Chloé 2015-ös tavaszi-nyári kollekciójának egy felsőrészét készítette el, mert kihívásnak találta a nagyvonalú szabás és az apró részletek kontrasztjának játékosságát.

Az újratervezést követően Bea a választott márkát alapító tervezőnő inspirációit vizsgálta. A tervező egyiptomi gyerekkora, a marokkói szőnyegek szín- és mintáinak geometrikus formavilága kísérte tovább a tervezési folyamatot a ruhadarab és a hozzá tartozó kiegészítő elkészítésénél.

A marokkói minták hangulata visszaköszön a kézzel festett, finoman strukturált hernyóselymen. Ez a lágy esésű, légies sziluett a sivatagban található állatcsontokból inspirált kiegészítővel alkot kontrasztot. A szegycsont alapján formázott ékszer ez esetben nem csak díszítő funkciót lát el, hanem a ruhadarab rögzítését is ellátja szerves részét alkotva a ruhának.

Számomra különösen szimpatikus Bea tervezői hozzáállása, miszerint nem a versenyszellem, vagy a másoknak megfelelés hajtja, hanem leginkább saját korlátainak feszegetését tartja szem előtt. Igyekszik belevinni saját személyiségét, és mindez visszaköszön az elkészült ruhadarab képeiből és sketchbookjából is.

// / 

Tringer Bea INSTAGRAM

Szerző: Rikov