Az első magyar tini horror animációs teasere Berlinben versenyez!


Schwechtje Mihály első játékfilmje, a Remélem legközelebb sikerül meghalnod:) mozibemutatója szeptember 13-án lesz. A filmhez készült videoklip a Fran Palermo zenéjével rangos berlini zenei fesztiválon került versenybe.

Schwechtje Mihály első egész estés játékfilmje, a Remélem legközelebb sikerül meghalnod:) az első magyar tini thriller.  A filmbemutató felvezetésre készült egy animációs teaser a Fran Palermo zenéjével. A film manga cselekményszálához illeszkedő anime máris elérte első sikerét: a klip versenyben lesz a Berlin Music Video Awards-on, amely a műfaj egyik legelismertebb díjátadója. A klip a legjobb animáció kategóriában versenyez. A videoklip fesztivált május 23-26-a között rendezik meg. A klip rendezője szintén Schwechtje Mihály, operatőr Herbai Máté, vágó Kővári Szabolcs, colorist Bognár Szandra (Studio Lamb). Több ex-momés is dolgozott a filmen: az animáció Bera Nándor munkája, a grafika Nagy Gergőt és Bodonyi Gyulát dicséri, a produceri feladatokat pedig a designmenedzsment szakot végzett Petrovics Genovéva látta el. 

A Fran Palermo Bloody Vertigo című száma nemcsak a filmben hallható, legközelebb április 16-án, hétfőn lép fel a zenekar egy születésnapi koncerten az A38-on. A film soundtrackje itt hallgatható meg.

Schwechtje Mihály az Aki bújt, aki nem című rövidfilmjével a napokban versenyben szerepelt a 6. Friss Hús Nemzetközi Rövidfilmfesztiválon, előtte pedig az HBO Terápia című sorozatának harmadik évadában működött közre rendezőként, valamint számos kisjátékfilmet jegyzett már. A Remélem legközelebb sikerül meghalnod:) a Pusztai Ferenc vezette KMH Film gyártásában készült, koproducerek Osvárt Andrea, Petrányi Viktória, Galambos Zoltán és Jancsó Dávid, forgalmazója a Vertigo Média.

// / 

Forrás: sajtóközlemény