Hétköznapi istennők – kedvcsináló Parázs Bianka kiállításához


A szeretni szerinted annyi csak hogy jössz c. kiállítás személyes hangvételű rajzai túlmutatnak önmagukon. A felszínen női alakokat, a művész portréit láthatjuk, a mélyebb rétegek viszont jóval gazdagabbak: akad itt zavarba ejtő schielei őszinteség, Frida Khalo-t idéző nőideál, de a keleti vallások motívumai is előbukkannak. És persze a kortárs animációs filmek vizuális világa, ami nem véletlen, hiszen Bianka idén szerzett diplomát animációs szakon.

A kiállítás az idei Pride margójára lett szervezve, vezető témái az önszeretet és önelfogadás nehézségei, illetve örömei. A címül szolgáló Hiperkarma dalszövegrészlet önmagában is elgondolkodtató, Bianka interpretációjában pedig új értelmet nyert.

„Ez a »szeretni szerinted annyi csak hogy jössz« tökéletesen leírja ezt a dolgot, hogy valójában milyen nehéz néha, hogy elfogadd, és szeresd is önmagad.”

Habár a kiállításon bemutatott képek csak lazán kapcsolódnak egymáshoz, a tükörbe nézés rendező elve összefogja a munkákat. Az esemény borítóképétől kezdve a kiállítótérben elhelyezett arany keretes tükörig minden erről szól: az állandó analízisről, az önmagunkkal való – sokszor kényelmetlen – ismerkedésről. Ha másra nem, erre mindenképp számíthatnak a látogatók: Bianka kendőzetlen őszintesége tükröt tart.

// /

A kiállítás augusztus 3-ig megtekinthető a Klauzál 13-ban.

További információkat ITT találtok, Bianka munkáit pedig INNEN érhetitek el.