„Take me please” online premier!


Hegyi Olivér 2017-ben diplomázott a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem animáció mesterszakán filmjével, a Take me please című digitális rajzanimációval. Január 8-tól számos fesztiválszereplés után a nagyközönség számára is elérhetővé válik a film az alkotó Vimeo csatornáján.


A film egy párkapcsolat széthullásának utórezgéseit kíséreli meg lemodellezni. A fiú bizonytalan, de szakítani sincs ereje. Végül a lány mondja ki, hogy legyen vége, és a következő találkozásukkor a lány már az új barátjával van. A lesújtó valósággal történő szembesülést a fiú menekülése követi. A sors megajándékozza őt egy váratlan kalanddal, lestoppolja egy fiatal francia testvérpár kocsiját, ami elviszi őt messzire. A menekülésből egy új valóság csírázik ki: a két francia fiatallal való utazás lett a jelen valóság, ám a fiú visszasüllyed múltjába, elréved hibáin, álmodozásai újra felülemelkednek valóságán, és a gyakorlatban ismét kudarcot vall, megint képtelen határozottan állást foglalni. A pillanat hevületében lelkesedik vagy épp kedvetlenedik el, és ez a magatartás hosszútávon megfosztja őt hitétől.

A film premierjére a Vimeo Staff Pick keretein belül került sor.

Díjak

2018    Zagreb Animafest – Special Mention Award
2018    Friss Hús – Legjobb Magyar Animációs Film
2018    Primanima – Primanima Nagydíj
2019    Jameson Cinefest – Dargay díj
2018    International Short Film Festival ZUBROFKA – Best Animation Award
2019    Concorto Film Festival – Special Jury Prize

Fesztiválszereplések

2018    Annecy Animációs Filmek Nemzetközi Fesztiválja (versenyprogramban)
2018    Helsinki Love & Anarchy Nemzetközi Filmfesztivál
2018    Luxembourg CinÉast
2018    Berlin Interfilm (versenyprogramban)
2019    Lagów Nemzetközi Fimfesztivál

Stáblista

WRITTEN, DIRECTED and DESIGNED BY: Olivér Hegyi | PRODUCED BY: József Fülöp | SUPERVISOR: Tibor Bánóczki | CONSULTANT: Rita Domonyi | EDITOR: Judit Czakó | ORIGINAL MUSIC BY: Olivér Hegyi | SOUND DESIGN: Péter Benjámin Lukács | LIPSYNC ACTORS: Olivér Hegyi, Capucine Muller, Girard Emil, Péter Benjámin Lukács

// /

Szerző: Sajtóközlemény