Doboztechnika – Kain Eszter építőjátékokból merítő kollekciója


A tavasz kezdetével – a bezártság és az egymást kerülgető sétáink ellenére – feldobhatja hétköznapjainkat az alább bemutatott táska és tároló tárgycsoport. Lakberendezéshez és öltözékeink kiegészítéséhez is izgalmasak lehetnek Kain Eszter termékei.


Kain Eszter idén diplomázik a MOME textiltervezés szakán, ahol elsősorban kiegészítő- és kötöttanyag-tervezéssel foglalkozik. Táskái és kötött-ruhái egy pasztelles mesevilágba kalauzolnak, amely mégis letisztult és modern. Ez alkalommal doboztáskáiról lesz szó, amelyek egy egyetemen kívüli, önálló projektként valósultak meg, és már a Slow Studio polcain is megtalálható.

Az ötlet Eszter gyerekkori játékainak emlékéből született:

,,Kisgyermekkorom fa építőjátéka, elemeinek kapcsolódásai, összeilleszthetősége inspirált. Eszembe juttatta azt az élményt, hogy sokféleképpen lehet rakosgatni őket, és megtetszettek ezek a merev, egyszerű alakzatok.”

A letisztult alakzatok iránti érdeklődését és a régi játékok emlékét ilyen módon gyúrta össze és öntötte formába ezekben a használati tárgyakban. A technológia még egy korábbi egyetemi projekt során merült fel, és ennek továbbfeljesztésével jött létre a „doboztechnika”. A színek Eszterre jellemző módon vidámak és kellemesek, a táskák, tárolók anyaga bőr vagy hasított bőr.

A kísérletezés és formaalakítás tovább folyik:

,,Szeretek ezzel foglalkozni, izgalmasnak találom, hogy kis gondolkodás után újabb elemek megvalósítása jut eszembe. Ebben még sok lehetőséget látok.”

Remélhetőleg még sok izgalmas formát és vidám színeket láthatunk tőle. Addig is Eszter munkáit érdemes követni az Instagramon a garantált tavaszi hangulatért, illetve figyelemmel kísérni diplomamunkáját a félév végi kipakoláson és a jövő őszi MOME Fashion Show-n.

// /

Ha van rá lehetőségetek, támogassátok a jelenlegi helyzetben is a kisebb hazai márkákat és tervezőket! Eszter Instagramján és a Slow Studio instáján tudtok érdeklődni a kollekció darabjai iránt.

Szerző: Fodor Boglárka