Endlesstrashbook – Nem végtelen, nem is trash


Kristóf Krisztián kapaszkodók nélkül vezet végig a digitális skeetchbookján. A kép és a szöveg találkozása elbizonytalanít, az alakok látszólag értelmetlen tevékenységeket végeznek, de nem is cél a koherencia.


Nyitásként három választógomb fogad, mintha az oldal érdeklődni szeretne, mit is keresünk itt: Mész/Szia; Maradsz; Mész és jössz. A mezőkbe kattintva azonban nem történik semmi, a gombok diszfunkcionálisnak tűnnek. Valójában kérdés sem hangzott el; mire válaszolunk akkor? Játékos elterelés ez! Az online térben nincs hatása a kattintásnak, mégis elkezdjük keresni az értelmét.

A bejegyzések folyamatossága miatt nehéz szétválasztani, melyik munkák állnak kapcsolatban egymással, így az asszociáció szabad és végtelen. Bár egyes képekben felismerhetjük, a korábbi munkák vázlatát, a projekt rajzi melléktermékek gyűjteménye, ebből is következik a trashbook kifejezés.

Nincs helyes megfejtés, minden egymásra és vissza mutat. Az oldal alján összegyűjtött linkek látszólag véletlenszerűek, de okkal lettek kiválasztva. Inspirációs forrásokat jelölnek, vagy egy újabb gondolatjáték ez is, rajtunk múlik, hogyan helyezzük el benne magunkat.

// /

Endlesstrashbook TUMBLR / BLOG | Kristóf Krisztián INSTA

Szerző: Cserpák Martin