A dobozon kívül – Nguyen Nancy Maianh változatos portfóliója


A legtöbb tervezőgrafikus szeretne egyedi hangon megszólalni, úgy tűnik, Nancy számára ez nem okoz gondot. Munkáit komplex és átgondolt rendszerek jellemzik, izgalmas kísérletezés és a médiumok közti könnyed játékok teszik projektjeit különlegessé. Extravagáns formai megoldások mellett frappáns válaszokat ad specifikus problémákra. Jelenleg utolsó évét tölti tervezőgrafika alapszakon, portfóliójából szemezgettünk.


QUARANTINE COMMUNICATION APP

A karantén alatt 2 hétnyi adatot gyűjtöttem a napi kommunikációs szokásaimról és folyamataimról.

Nancy különleges helyzetben van, hiszen származása miatt családjának több tagjával vietnámi nyelven kommunikál. Személyes projektjében a mindennapi kommunikációjáról gyűjtött adatok alapján készített adatvizualizációkat. Vizsgálta a befelé és kifelé irányuló, az írott és beszélt diskurzusokat, illetve az általa fogyasztott médiumok nyelvét is. A száraz diagramok végül könnyed, mégis informatív formában lényegültek újra.

CROSS AR PLAKÁT ÉS EDUKÁCIÓS APP

A vizuálisan összhangban tartott plakátsorozat edukációs szempontból hasznos információkat rejt az érdeklődők számára. Az applikáció strukturális elemei megjelennek az AR-plakátokon is, ezért egy gridrendszerbe helyezett beolvasható illusztráció a kulcs a mozgó tartalomhoz.

WORLD PASTA DAY

A World Pasta Day elnevezésű eseményre készített médiakampány tervezésekor a csomagolás adta lehetőségeket használta ki. Az elkészült tésztacsomagolások játékos módon adják vissza a különleges olasz tésztafajták formai jellemzőit. A város csomópontjain elhelyezett tészta automaták egyfelől népszerűsítik a kampányt, másfelől a kiválasztott tésztán kívül egy-egy recepttel ajándékozzák meg a vásárlót.

MÚLT /NYOMHAGYÁS/

Pataki Zsolt és Zelenai Flóra média design szakos hallgatókkal közös performansza a múlt, nyomhagyás, visszavonhatatlanság hívószavakra épül. A videó két perspektívából mutatja be ugyanazt a cselekményt, a pontos megfejtést viszont saját tapasztalatainkra és értelmezésünkre bízzák.

TOVÁBBI MUNKÁK

Nguyen Nancy Maianh olyan fiatal és egyedi látásmódú tervező, akire érdemes lesz odafigyelni, hiszen a kísérletező grafikái határozottan kiugranak a tömegből. Munkái túlmutatnak a hagyományos értelemben vett tervezőgrafikai eszközök adta kereteken.

// /

A munkák a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Tervezőgrafika BA szakán készültek, konzulensei Hegyi Béla, Marcell Tamás, Simon Péter Bence, Nagy László, Borbás Marci, Borbély Áron, Faragó Gergő, Liter Zsófia, Kovács Kristóf és Szirtes János voltak.

Szerző: Sáringer Anna