Én lennék. Lennék én. Rédling Hanna fotói


2al

Rédling Hanna fotó szakos hallgató a MOME-n. 2013 óta foglalkozik aktívan gyerekkori videóival. Önarckép sorozatát roncsolásos technikával készíti, melyeknek alapját azok a kazetták képzik, amik öt éves koráig rögzítik mára homályossá, töredékessé vált emlékeit.

Az utólagos módosítással új kontextusba helyezi a képeket, új jelentéssel ruházza fel az intim családi jelenetek kimerevített mozzanatait: úgy oldja fel és tárja a néző elő a képeket, hogy nem fosztja meg őket azok bensőséges hangulatától. Ezzel a technikával az emlékképek halvány, megfoghatatlan jellegét is hangsúlyozza. Elmondása szerint, ha nem lennének a videók, nem emlékezne ezekre a fontos eseményekre, így ezek közvetítő szerepet töltenek be múltja és jelene között.

A hidat képző emlékek vizsgálata több fontos témát felvetnek: az önazonosság jelenléte, az idő múlásának vizsgálata és a folyamatos emlékek kezdetének keresése. Az egyén objektív vizsgálata lehetőséget ad arra, hogy átgondolja, mely események hatottak jelentősen életére, melyek formálták azzá, ami most ő.

8bl3al 7al 11al

 

// /

Hanna további munkáit ezen az oldalon találjátok: https://www.behance.net/hannaredling

Untsch Kata írása