Szokatlan ipari tárgytermés és mediterrán retro az Industreal új lakásprojektjében


6k

Az Industreal Stúdió legfrissebb lakátstervezési projektjében teljesen szabad kezet kapott a tulajdonostól, így saját retro-puritán víziójukat ülthetették át a valóságba. A stúdió a hazai ipari recycling egyik úttörője, és itt-ott kapcsolatba hozzák őket az ökodesignnal is.     

Leginkább a nyers matériák; fa és fém találkozása határozza meg a munkáikat. Nem félnek az anyagfelszíni hibáktól és a tárgyak leplezetlen korosodásától. Sőt, az általuk képviselt esztétikát főként ezek határozzák meg. Mindebben nyilván van egy nagy adag nosztalgia, de ugyanúgy jellemzőek rájuk a meglepetésszerű, szokatlan megoldások is.

7k

A PANNONIA 24 Airbnb stúdiólakást is a rájuk jellemző megoldásokkal alakították át. Prokai Ádám, az Industreal vezető tervezője elmondta, hogy inspirációja ezúttal “a frissesség és közvetlenség, az élet kompakt nyitottsága volt,” amit Portugáliában, Görögországban és Spanyolországban töltött tanulmányévei alatt tapasztalt meg.

Az így létrehozott mediterrán stúdiólakás kialakításában nem álltak meg a téralakításnál és a helyiségek berendezésnél, de saját arculattal és “személyiséggel” is felruházták a P24-et. A logóját például a Pannónia utca nevéből és a Pannónia motorból kiindulva alkották meg.

A lakás egyik markáns része az 1970-80-as évekből származó fali tapéta. Az első tulajdonosi instrukció szerint a képnek mennie kellett volna, de az átalakítás során a tervezők annyira beleszerettek, hogy végül e köré építették a hálórészt koncepcióját. Így most a vendégek magasított ágyról élvezhetik reggelente az óceánra nyíló panorámát.

A berendezési tárgyak jórészét egy nyugat-magyarországi gyárépületből bontották. Az összehangolt tárgyi gazdagság teszi harmonikussá a valójában kicsiny teret.

GALÉRIA

// /

INDUSTREAL

forrás: sajtóközlemény