“Végy három tehetséges formatervezőt…” – bemutatjuk a KOINO-t


A Koino frissen alakult csapatának tagjai, Bozzai Kriszti, Koczka Kristóf és Kőrös Benedek neve a laikus közönség számára is ismerősen csenghet; külön-külön több sikeres projektet tudhatnak már maguk mögött.

A MOME formatervező képzésének keretein belül is többször dolgoztak közösen egy-egy emlékezetes projekten. Hasonló gondolkodásukkal és kritikus, problémamegoldó hozzáállásukkal ezentúl közösen adnak majd frappáns és egyszerű válaszokat a hétköznapi életünk során felmerülő kihívásokra.

KOINO | Copypastry

Kriszti, a külföldön is népszerű Copypastry alapítójaként személyre szabható sütiszaggató formákat készít. Csapatával a felhasználók által küldött fotót, vagy ábrát sematizálják, majd 3D nyomtatóval egy teljesen egyedi terméket készítenek. A világ minden tájára küldtek már a speciális formákból, az amerikai elnökválasztás kampányidőszakában például megannyi Hillary Clinton és Donald Trump alakú sütit fogyaszthattak így az USA-ban. A Copypastry termékei igazi gag-nek számítanak, azonban, ahogy Kriszti fogalmaz:

A design területén vannak fájdalomcsillapítók, és vannak vitaminok. A Copypastry ilyen szempontból vitaminnak tekinthető. Nem gyógyít, nem oldja meg a problémád, de jobbá teszi a kedved és a közérzeted.”

KOINO | Out of the bag

Kristóf, az elmúlt időszakban aktuálissá vált, fokozott migráció és a fiatal “albérlet-generáció” problémái között vont párhuzamot diplomamunkájában. Az Out of the bag koncepciójáról korábban a designisso oldalain már olvashattatok.

KOINO | Round-the-Clock

Benedek neve sem feltétlenül ismeretlen mindenkinek, hiszen már az egyetemi évek alatt bezsebelt egy Red Dot díjat a Round-the-Clock karóra koncepciójáért, Budán pedig a Hegyvidék tele van az általa tervezett – működési elve és formája alapján teljesen érthetően – Csiga névre keresztelt kutyapiszok-gyűjtőkkel. Terméke egy egyetemi tervezési feladat keretében született, így megvalósulása és sorozatgyártásba kerülése ösztönző példa lehet minden fiatal designer számára.

KOINO | Csiga

Hármuk közös munkái közül egyik kedvencünk, a Hejöpapi bútorkolllekció, szintén az egyetemen született egy féléves kurzus keretében. Munkájukkal a folyamatosan változó iskolai, illetve irodai környezetre reflektálnak. Céljuk az volt, hogy az igények állandó változásával együtt alakulhasson szabadon a tér és maga a bútor is. A kollekció többfunkciós elemei lehetőséget adnak arra, hogy a tér elrendezését követve a tárgyak is állandó mozgásban lehessenek. A bútorcsalád két tagból áll, egy öt funkciós székből és a hozzá tartozó, kétféle módon átalakítható asztalból. A bútorok multifunkcionalitásuk ellenére sem vesztették el a helytakarékossági szempontból elengedhetetlen sorolhatóságukat, ezzel kizárva minden érvet, amely megkérdőjelezhetné tervük innovatív mivoltát.

KOINO | Hejöpapi

A csapat a hivatalos facebook oldalán rendszeresen bemutatja egy-egy friss és izgalmas projektjét. Veszélyesen produktívak! Érdemes lesz figyelemmel kisérni őket.

// / 

KOINO WEBSITE

Nyoszoli Kinga írása