Kiemelkedő magyar siker a nemzetközi A’Design-on!


A 2010-ben alapított A’Design díj az egyik legrangosabb elismerésének számít designer berkekben. Minden év júniusában a szakma képviselőitől hangos az olaszországi Como, ahol több ezer fő részvételével adják át a díjakat, többek között olyan kategóriákban, mint a bútortervezés, építészet, tervezőgrafika, elektronikai termékek, csomagolástervezés vagy a közlekedési eszközök.

A magyar formatervezők 2017-ben is sikeresen szerepeltek az A’Design-on, köztük a maform, amely idén először küldte be pályamunkáit, és mindegyikkel haza is hoztak egy-egy kiemelkedő minősítést. Ezzel a példa nélküli sikerrel a maform az eddigi legtöbb A’Design díjjal rendelkező magyar résztvevő, és nem csupán 2017-ben, de a korábbi évek valamennyi eredményét figyelembe véve összesen.

A maform négy kategóriában négy díjjal lett gazdagabb. 35 559 benyújtott pályamű közül, 180 ország designereinek munkáiból kerültek kiválasztásra a legjobb tervek.

Az orvosi eszközök és kutatási berendezések kategóriájában arany minősítést nyert az Aquila vérvizsgáló. Az intuitív használatot segítő eszköz egy olyan területen helyez hangsúlyt a felhasználói élményre, érthetőségre és gördülékeny interakcióra, amelyet jellemzően a szigorú funkcionalitás határoz meg. Az Aquila gyorsabb és hatékonyabb munkavégzést tesz lehetővé az orvosok számára, miközben remek példát nyújt a csúcstechnológia 21. századi humanizálására.

A maform két formaterve részesült ezüst minősítésben. Az eCharger töltőoszlop jármű, utazás és közlekedés kategóriában került be a felső 5%-ba, a maform fotelágya, a PAQ chair pedig a bútorok, dekorációs tárgyak és háztartási eszközök mezőnyében érte el ugyanezt az eredményt.

Az egyik legizgalmasabb területnek számító “Future design” kategóriában a maform Flike drónja bronz minősítést ért el.

Ősszel a magyar közönség közvetlenül is betekintést nyerhet az A’Design díjasok világába, hiszen a Budapesti Design Héten kiállítás nyílik majd 40 ország 40 díjazottjának munkáiból.

// /

maform HONLAP | A’Design Award HONLAP

forrás: sajtóközlemény