Tökéletesen felhasznált alapanyag Veszprémi Gabriella cipő kollekciójában


Veszprémi Gabriellát már nem kell bemutatnunk a divat és a hazai design szerelmeseinek. A tőle megszokott lendületes, üde és átgondolt tervezést most teljesen új megközelítésben, cipőkön láthatjuk viszont, Layers nevű kollekciójában.

Gabriella mestermunkájának alapötletét a bőr tárgyak kivitelezése során visszamaradó, ám értékeit és tulajdonságait tekintve tökéletes alapanyag felhasználásának igénye adta. Saját tervezői hozzáállásán szeretett volna változtatni egy olyan technológia létrehozásával, ami választ adhat a szabászati hulladékfelhalmozás problémájára.

Az első, kutatási félév során, az alapanyag létrehozásán dolgozott. Hosszú kutatási időszak után végül egy, a tradicionális cipőgyártás területén alkalmazott technológia (bőr sarkak építése) mintájára alakította ki az új építkezési módot.

A technológiai és formai újítás mellett Gabi számára kiemelt szempont volt a hordhatóság garantálása. Ebben segítségére volt a Cango&Rinaldi. A végső darabok megtervezésénél és elkészítésénél e mellet is törekedett arra, hogy olyan darabok szülessenek, melyek a neves márka műhelye által biztosított technológiai alapokra építkezve, Gabi stílusában alkalmasak a kutatási eredmény bemutatására.

Gabi elmondása szerint, a kollekció elkészítése során még jobban megismerte azt az alapanyagot, amellyel már évek óta dolgozott. A bőrrel végzett kísérleteknek köszönhető véleménye szerint, hogy sikerült egy olyan formaalkotó technológiát kialakítania, melyben számos további lehetőség is rejlik, melyeket a jövőben mindenképpen tovább szeretne tökéletesíteni.

GALÉRIA

// /

Témavezető: Bráda Judit

Konzulens: Ádám Krisztián

Kivitelező : Cango&Rinaldi

Lookbook : Lakos Máté

Fotók : Ajkai Dávid

Smink : Koma Zsófia

Haj : Gyuris Naomi

Modell : Luca / Icon

Ruha : Je Suis Belle