Fenntartható design, a fejlődés nyomában


Farkas Papp Éva – Misija

Az idei Design Hét Budapest keretein belül valósul meg a Fenntartható design, a fejlődés nyomában című, a fenntarthatóság iránt érzékeny hazai divat- és formatervezők munkáit bemutató esemény. A kiállítással, szakmai kerekasztal-beszélgetéssel és workshoppal tűzdelt programnak a GRAP (Gregersen Art Point) ad helyet október 12-15 közt.

A rendezvény különlegessége, hogy először kerülnek egy térbe azon hazai tervezők alkotásai, akik kiemelkedően fontosnak tartják, hogy szembenézzenek a jelen és a jövő környezeti, gazdasági és társadalmi kihívásaival és a fenntartható fejlődés koncepciójába illeszkedve hívják életre alkotásaikat. A többfókuszú programpontok célja, hogy megismertesse a közönséggel a fenntartható fejlődést célzó, hazai kortárs designerek kiemelt munkáit és árnyalja az ökodivathoz kapcsolódó problémaköröket, elsősorban az üzleti, gazdasági aspektusokra fókuszálva.

Zsigmond Dóri_ Ecoprint

A kiállítás divatszekciójában helyet kapnak Veszprémi Gabi, Vetlényi Alma, RePityke, az Ursuslupus, a Botanika, Rikov, Zsigmond Dóri, a NES shoes kreációi, Faludi Gabriella ékszerei, Németh Ninetta, Sharolta, Alexandra Baraksó kísérleti táskái, a Printa és az Autistic Art Alapítvány #SharingIsMultiplying kollekció darabjai.

A formatervezők közül pedig többek közt Temesi Apol bútora, Szalai Veronika és a Pressed Pets, Bergovecz László és a Fészek Részek, Ferenczi Attila Maxim és a Recobin tárolók, Tóvaj Rozália alkotásai, Farkas Papp Éva és a Misija Design, Koralevics Rita Paper Up márkájának darabjai, Árpás Renátó csomagolás terve és Deme Tamás munkái lesznek láthatók.

A kerekasztal-beszélgetés a fenntartható design alapkérdésein túl marketing és üzleti oldalról közelíti meg a kérdéskört Szentesi Réka divatszociológussal, Majoros Zita és Veszprémi Gabriella divattervezőkkel, Mengyán Eszter bloggerel, Korn Anita televíziós főszerkesztő és designmenedzserrel, valamint Schubauer Krisztinával, a futureways.hu alapítójával.

Bergovecz László – Fészek-Részek

A kiállítás keretei között megvalósuló Ökozsák Blockprinting workshop a kreatív ökotervezés munkamódszerébe és a “zero waste” életmód kialakításába nyújt betekintést az érdeklődőknek.

A program megnyitójára október 12-én, 18:00 órától kerül sor. A program médiatámogatója és kreatív partnere a REBELMEDIA.

GALÉRIA

// / 

A kiállítást támogatja a cARTc Kulturális Egyesület.
Helyszín: GRAP Gregersen Art Point, 1093 Budapest, Lónyay u. 31.
Időpont: október 12-15.
Megnyitó: 2017. október 12, 18:00
Látogatható: 2017. október 13-15-ig, 0-24
Facebook esemény: https://goo.gl/vnV6ua

forrás: sajtóközlemény