Megnyílt a Meonin showroomja, és itt az új bútorkollekció is


Csütörtökön nyílt meg a Meonin Furniture showroomja az Izabella utcában, a megnyitó eseményen a CONTOUR szék debütált. Az est során Matók Zsuzsi food designer alkotásai emelték az est hangulatát, továbbá a tombola sorsolás során egy boldog nyertes tudhatta magáénak az általa kiválasztott széket.

Megnyílt a showroom

Előző héten az Izabella utca 78-ban nyitotta meg stúdióját a Meonin. Az esemény fókuszában a CONTOUR székek bemutatása állt, további esteket szerveznek az új helyiségbe, így mutatva be a Meonin Furniture jelenlegi kollekciójának összes darabját. Bogár Máté és Matók Zsuzsi a megnyitón előrevetítette, hogy a mintabolton túl a showroomnak további funkcióit remélik, szeretnének workshopokat, performanszokat, tematikus esteket szervezni.

A Meonin Furniture 2015 nyarán született meg egy asztalos műhely kialakítása során; az alapító és ötletgazda Bogár Máté. A Meonin számára ember és bútor kapcsolata a legfőbb kérdés, a forma és funkció másodlagos – a fő alakító erő maga az egyén. A tervezés során a tárgy és ember személyes kapcsolatának kialakításán, a mindennapos tevékenységekre fókuszáló emberi környezet megértésén van a hangsúly.

És itt az új kollekció

A Meonin egyszerű darabok kollekciója, amit “migo”-nak nevezett el a tervező; “millennials go minimal”, erre a minimalista életvitelre nyújt lehetőséget bútorai által.

A CONTOUR egy szék, amely egyetlen vonallal írja bele magát a szívedbe, miközben az ülés egyszerű élményét nyújtja. A tervezés során az volt a fő szempont, hogy  a lehető legkevesebb helyet vegye el a térből, egy vonallal lehessen leírni a formáját, illetve minél kevesebb anyagból álljon össze. Az esztétikai minimumra való törekvés során a forma nem haladja meg a funkció prioritását, nem akar több lenni egy egyszerű, minimalista ülőalkalmatosságnál. A felhasználót állítja fókuszba, az igényeihez alkalmazkodik a bútor. Mobilitásra, könnyű szerkezetre, ergonomikusságra, egyértelmű használhatóságra törekszik.

A CONTOUR szék tervezése során fontos szempont volt a színek dominanciája, továbbá pszichológiai hatásuk, a környezettel való együttélésük. Letisztult homokfúvott színei által intim kapcsolatot ápolnak az egyes székek a felhasználóval. Egyediesíti a széket már az adott szín kiválasztásnál, így tud a székcsalád azonos formával mégis sokrétű lenni. A neutrális terekben intenzív, mégsem uralkodó jelenlétet váltanak ki a CONTOUR darabjai. A Meonin célkitűzése, hogy a design révén fogyasztói minimalizmusra sarkallja a közönségét, a valódi értékek felismerésére hívja fel a figyelmet, így a társas interakciók fontosságára, az emberközpontúságra.

// /

Meonin WEB | FACEBOOK  

Szegő Hanna írása