theraincoat – Földi Petra új kollekciója


A Petra Földi márka egyáltalán nem ismeretlen a hazai designszakmában, hiszen az itt látható kollekció legelső darabjai korábban már Magyar Formatervezési Díjat is nyertek; a theraincoat mégis mostanra állt össze kerek egésszé.

A London College of Fashion divattervezés szakán eltöltött időszak, valamint a különböző ruhamárkáknak végzett tervezési munkák nagy hatással voltak Földi Petrára, és segítettek neki annak megértésében, hogy hogyan lehet piacképes, gyártásra kész, izgalmas termékeket létrehozni.

A theraincoat kollekció legelső darabja egy egyetemi feladatra készült. Már ekkor kiderült, hogy mennyire összetett az esőkabátok világa, hiszen olyan ruhadarabról van szó, amelynek egyszerre több funkciót teljesítenie kell, miközben az egyes funkciókkal összhangban kiemelkedő jelentősége van annak, hogy a tervező milyen anyaghoz és technológiához nyúl.

Petra elmondása szerint egyébként mindig is szerette az esőt:

“Része a hétköznapoknak, az embert lelassítja, megállítja egy pillanatra, arra emlékeztetve, hogy abban az adott pillanatban, a jelenben él. Még ha szürkeség, sár is jár együtt vele, az eső egyben mindig változást is jelent, és frissességet hoz.”

Márkája számára elsődleges a funkcionalitás, a termékdesignra pedig a tartalom és a forma közötti kölcsönhatásként, illetve egyensúlyként tekint. Termékei olyan férfiak és nők számára készülnek, akik elegáns és stílusos mindennapi városi viseletre vágynak, ugyanakkor tekintettel vannak a környezetükre is.

// / 

Petra Földi WEBOLDAL | FACEBOOK

forrás: sajtóközlemény