Intelligens tükör, applikáció időseknek, babzsák… és még több izgalmas tárgy Schreit Anna portfóliójából


Schreit Anna a MOME harmadéves formatervező szakos hallgatója, aki szeret minden tervezésében valami különleges részletre fókuszálni. Ez a fajta érzékenység, ahogyan a mindennapi élet legapróbb dolgait felfedezi és feldolgozza, teszi a munkáit különlegessé.

Mi is bizonyíthatná jobban ezt a képességét, mint az első tervezői feladata, amelyben időseknek tervezett applikációt. Felmérte, hogy az idősek milyen fő problémákkal küszködnek, miközben a mai technológiával érintkeznek. Nagy betűs, könnyen követhető, a korosztály számára fontos funkciókkal felruházott mobil alkalmazást hozott létre.

Flora névre hallgató termékcsaládja, amely különböző sörtéjű keféket tartalmaz, a növények tisztítására és ápolására jött létre. A különböző alakú és anyagú kefék között minden növény levéltípusához megtaláljuk a megfelelőt. Így növényeink nyugodtan lélegezhetnek, és a porosságuk miatt sem kell szégyenkeznünk a vendégek előtt.

Az újrahasznosítás is nagyon fontos Annának: csomóponti kísérletezéséhez egy újrahasznosított alkatrészekből álló asztalt készített. Így az általa talált régi bútorlapokba új lelket lehelt. A kifinomult, egyszerű asztalban a lábak csatlakozási pontjánál van az a részlet, amely izgalmat visz a bútorba.

Okos tükör, amely felismeri a bőröd igényeit, és személyre szabott javaslatokat tesz a bőröd ápolására. Ki ne akarna egy ilyet? A rendszer érintőképernyős, és magas minőségű első kamerával működik. Ez a kamera az általad használt termékek vonalkódját is be tudja olvasni, így képes javaslatot tenni, hogy mikor és hogyan használd őket. Anna ezt a terméket a Medion számára tervezte – olyan „visual audio voice assistant”, ami a hétköznapi élet problémáit szeretné megkönnyíteni.

Az Anna által képviselt esztétikát a Blup!-nak tervezett babzsákja foglalja össze legjobban. Az organikus anyagok kedvelője, klasszikus, letisztult formákat használ, színei mindig természetesek, natúrak. Ismérve a textúrákkal való kísérletezés és játék. Bár babzsákról van szó, mégsem azt a gyerekes, színes, vicces tárgyat látjuk, amit megszoktunk, neki sikerült egy elegáns, kifinomult bútort terveznie.

// /

Schreit Anna BEHANCE | PORTFOLIO

Szerző: Bartók Hedvig Mária