Magyar siker az A’Design Awardon!


Fülöp Fruzsina, a MOME Tárgyalkotó Tanszék volt hallgatója nyerte az A’Design Award pályázat gold fokozatú díját. Rövid cikkünkben bemutatjuk a Kavics névre hallgató díjnyertes munkát.

“A Kavics egy olyan köztéri objekt, ami ötvözi a szobrászati műalkotás és a funkcionális tervezés elemeit. Egy formai struktúra, amely különböző felületek és tárgyak képzéséhez használható.”

– Olvashatjuk az alkotó portfóliójában.

A Kavics viszont nemcsak egy statement a közterek használatára, illetve újradefiniálására vonatkozóan, hanem kipróbált, letesztelt koncepció is. A VPI Betonmanufaktúra technikai kooperációjával létrejött, végül a Dagály sétányra ki is került néhány darab a sorozatból. Az tényszerűen látható, hogy a Kavics nem a megszokott, „humanista” módon közelít, nem árulja el rögtön önmaga felhasználásbeli lehetőségeit. Ilyen értelemben egyfajta játékra invitálja az arra tévedő járókelőket: tekintsenek a Kavicsra úgy, ahogy nekik tetszik. Fotelként, műtárgyként vagy éppen akadálypályaként. Egy biztos: az A’Design Award zsűrije kiváló alkotásként tekintett Fülöp Fruzsina munkájára.

// /

Képek: Landezine