Chair.ity – Rendhagyó székkiállítás és jótékonysági aukció a Design Héten


A Basic Collection a Design Hét programsorozat keretében egy nagyszabású szék-upcycling kiállítást és jótékonysági aukciót szervez október 10-én a Flashback Photo Studio-ban. A rendezvényhez számos ismert művész, prominens személy és cég is csatlakozott.


A Basic Collectiont leginkább a bútorairól ismerhetjük, most azonban egy különleges eseményre készül a cég. A Design Hét keretében kiállítást és jótékonysági aukciót szerveznek. Ennek kapcsán 11 művészt kértek fel arra, hogy válasszanak egy-egy széket a cég kínálatából, és azokat szabadon értelmezve alakítsák át a saját stílusuk szerint, új jelentéstartalommal ruházva fel a használati tárgyakat.

A rendezvény a Flashback Photo Studio-ban kerül megrendezésre, ahol október 10-én kiállítják az elkészült műalkotásokat és megtekinthetőek lesznek a művészekről készült rövidfilmek is. A székeket egy aukció keretében elárverezik, a befolyt összeget pedig a Démétér Alapítvány számára ajánlják fel.

A Démétér-Ház a Szent László kórház területén működik és csontvelő-transzplantáción átesett gyermekek gyógyulási folyamatát segíti. Az összeget az épület régi szárnyának felújítására fordítják majd.

A programban résztvevő alkotók:

Anna Amélie / Oláh Anna – Textiltervező
Farkas Tatjana – Szobrász
Csík Hargi – Grafikus
Király Tamás – Tetováló
Kusovszky Bea – Képzőművész, festő
Gömbös János – Grafikus
Manna / Dezső Marianna – Tetováló
Melka Studio – Keramikus, graffiti / streetart művész
Miss KK – Street art művész
OST Konzept – Divatmárka
Pósalaki Anett – Visual artist

Regisztráció és adományozás

Az eseményen való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a marketing@basiccollection.hu email címen tudtok!

Adományozni jó! Az aukción kívül is segíthetitek a Démétér Házat. Az erre szánt összeget az alapítvány bankszámlaszámára (számlaszám: 10102086-56951900-01001003) utalhatjátok október 11-ig, a közleményben a “Basic Chair.ity” megjelöléssel!

// /

Facebook esemény: http://bit.ly/Basic_Chairity

Forrás: sajtóközlemény