Ha szeretnétek első kézből képet kapni Japánról, itt a helyetek!


Herrmann Markus és Szalai Bálint, a MOME formatervező művész szakos hallgatói idén februártól fél évet töltöttek Japánban kutatódiákként. Az ott szerzett tapasztalataikról nyílt élménybeszámoló kiállításuk Lenyomatok címmel a MOME „háromszög termében”, a Design Hét részeként.


Bálint és Markus a Kyoto Institute of Technology Design Lab tanszékén töltött idő alatt a design világán belüli, szabadon választott témában mélyedhettek el. A félév egy részét a mindennapi benyomásaik, a japán tárgykultúra és szokások dokumentálásával, illetve ezek másokkal való megoszthatóságának kérdésével töltötték. Ezenkívül megszületett a képeslapkészítő pecsételő ötlete is, amit immár ki is próbálhattok.

A kiállítás gondolata már a kintlét alatt megfogalmazódott, és hosszas előkészület után jött létre a most látható, személyes hangvételű alternatív útinapló, amely könnyen átélhetővé teszi az európai szemmel nézve néhol vicces, furcsa vagy zavarbaejtő japán hétköznapokat.

„Nem az útikönyvekből megismerhető Japán bemutatása volt a célunk, hanem személyes nézőpontunkon keresztül, annak a világnak a megosztása, amit megtapasztaltunk.”

A Lenyomatok tulajdonképpen egy képes élménybeszámoló és egy képeslapkészítő esemény, ahol Bálint és Markus legmeghatározóbb tapasztalatait hat állomás mutatja be.

A kiállítás nyitvatartási idejében az alkotókkal is személyesen találkozhattok, beszélgethettek velük, kérdezhettek tőlük külföldi diáklétről, készíthettek velük képeslapot vagy egyszerűen csak nézegethettek Japánban készült képeket.

Hemann Markus és Szalai Bálint, a Lenyomatok kiállítás alkotói

// /

A kiállítás megtekinthető a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem G_001 (MOME Shop) termében az alábbi időpontokban:

péntek: 17:00 –20:00 | szombat: 10:00 – 18:00 | vasárnap: 10:00 –18:00

További képekért katt a Lenyomatok INSTÁRA!

Szerző: Gyöngyösi Eszter