Párhuzamos valóságok – A SANTSAT set designjai


Farkas-Kovách Réka és Zalka Márton tervezi a budapesti szabadtéri bulisorozat, a SANTSAT látványelemeit. A természetközeliség fontos jelszava a rendezvénynek, de több szempontból sem a megszokott belvárosi bulikultúrába illeszkedik: becsületkassza, koncertek napközben, színpadbontás éjfélkor – és persze izgalmas látványelemek.


Absztrakt formák, harsány vagy fémes színek: nem az ugrik be ezekről, hogy a szabadban organikus hatást keltenének. Az objektek mégis mintha alternatív, máskor nem látható folytatásai lennének a természetnek. Habár a faállványok a statikusságot képviselik, a rájuk függesztett különböző elemeket a szél vagy a táncba hívó zene basszusa mozgásban tartja, visszatükrözik a környezet pulzálását. Az installáció így – a háttérben meghúzódva – biztosít keretet annak a mikrokozmosznak, ami a koncertek alatt létrejön.

Egy buli kétségtelenül élvezhető lehet bármilyen dekorációs elem nélkül is, ha viszont egy esemény nemcsak szórakoztatni szeretne, hanem pár óra erejéig egy másik, párhuzamos világba invitálni, akkor az átgondolt set design nélkülözhetetlen. Talán mélyebben megmarad bennünk az élmény, és magunkkal tudunk vinni belőle valamit a hétköznapokba…

// /

Közreműködtek: Barkóczi Máté, Csörgő Márton, Kiss Balázs, Tóth Ádám

Fotók: Horváth Júlia, Miki 357, Ofner Gergely, Sivák Zsófia, Szemerey Bence

További részletek ITT

Szerző: Németh Laura